Evenementenagenda

Vanwege de opgelegde maatregelen tijdens de lockdown is Het Koetshuis gesloten. Ook kunnen de geplande culturele activiteiten helaas niet plaatsvinden.
Deze periode duurt in ieder geval tot en met 9 februari 2021.
Wij hopen u na de lockdown weer te ontmoeten om samen met u te genieten van de sfeer en de muziek!
Team Het Witte Kasteel

STINZENDAG, VOORJAARSBLOEIERS EN GENIETEN OP HET WITTE KASTEEL – zondag 7 maart & zondag 21 maart 2021

Al vele jaren staan in de vroege lente diverse bol- en knolgewassen (stinzenplanten) en andere voorjaarsbloemen in bloei op het landgoed van Het Witte Kasteel.
Vanwege de grote belangstelling organiseert Het Witte Kasteel dit jaar daarom opnieuw twee Stinzendagen, zodat ook u kunt meegenieten van bosanemonen, hyacinten of bijvoorbeeld speenkruid.
Tijdens rondwandelingen vertelt de gids u er graag meer over.

Na afloop:
– hebt u stinzenplanten van dichtbij kunnen bewonderen
– weet u meer over welke er zijn
– wat de geschiedenis van stinzenplanten is
– waar u deze het beste in uw eigen tuin kunt planten
– en hebt u bovendien kennis gemaakt met mooie voorjaarsbloeiers in de kasteeltuin

CONCERT DUO FOR A WHILE

Update! Concert wordt verplaatst, datum volgt nog

donderdag 31 maart om 19.30 uur
donderdag 31 maart om 21:00 uur
Entree € 12,50
Beide concerten zijn rolstoeltoegankelijk!

Duo for a While is een liedduo dat wordt gevormd door Hanna de Bruin, mezzosopraan, en Manon Berendschot, pianiste. Samen willen zij u ‘for a while’ een ontsnapping bieden aan het dagelijks leven door u mee te nemen naar een andere tijd en plaats. Hanna neemt de mensen mee met haar expressie en warme, volle klank. Manon ondersteunt of antwoordt op het verhaal in de pianobegeleiding. Komend concert staat in het teken van Franse componisten. Op het programma staan liederen en piano solostukken van o.a. Poulenc, Fauré en Chopin.

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
zondag 18 april 2021 van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2021:
zondag 18 april
zondag 27 juni
zondag 26 september
zondag 21 november

MUZIEK OP HET TERRAS

Bijna elke zondag in de zomer is er in de middag LIVE muziek op het terras bij Het Koetshuis. De muzikanten laten aan de bezoekers op het terras graag hun passie voor muziek horen. Kijk voor de actuele agenda op onze cultuurpagina:

Agenda muziek op het terras

SPECIAALBIER OP HET TERRAS VAN HET KOETSHUIS
Geniet iedere zondag van de speciale bieren die we bij Het Koetshuis schenken!

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – zondag 4 juli 2021
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen Midden-Brabant organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.

Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op u te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie of zelf deelnemen aan de markt? Neem dan contact op met Marga Boutkan via info@giftsofnature.nl.

Om u als onze gast en al onze vrijwilligers te kunnen beschermen, willen we u vragen tijdens de Open Tuinendag rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Alvast dank voor uw medewerking!

OPEN TUINENDAG MIDDEN-BRABANT – zondag 4 juli 2021
van 10.00 tot 17.00 uur

Op Landgoed Het Witte Kasteel zijn prachtige tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard. Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant en doet dan ook op zondag 4 juli a.s. mee met de eerste Open Tuinendag van deze zomer.

Er zijn volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of om foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de (moes-)tuin aangeboden. Vrijwilligers zijn in de tuinen aanwezig om u er met veel enthousiasme meer over te vertellen. Om 12.00 en 14.00 uur verzorgt herborist Marga Boutkan een rondleiding door de door haar ontworpen kruidentuin. U gaat ruiken, voelen en proeven, waarbij u de veelzijdigheid van kruiden ontdekt.

Tevens kunt u genieten van de markt Natuurlijk leven en genieten.

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

 

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2021:

7 maart
4 april
2 mei
6 juni
4 juli
1 augustus
5 september
3 oktober
7 november
12 december

De Mast
De Brand (met de fiets)
Historische wandeling Loon op Zand
Huis Ter Heide, zuid
Zandleij / Zandkantseleij
nog open
De Kaatsheuvelse IJsbaan
Plantloon
Het Noorderbos
Het Loonse Land

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

OPEN TUINENDAG MIDDEN-BRABANT – zondag 22 augustus 2021

Op Landgoed Het Witte Kasteel zijn prachtige tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard.
Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant en doet dan ook op zondag 22 augustus a.s. mee met de Open Tuinendag van deze zomer.

Er zijn volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of om foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de (moes-)tuin aangeboden.
Vrijwilligers zijn in de tuinen aanwezig om u er met veel enthousiasme meer over te vertellen.
De tuinen zijn open van 11.00 – 17.00 uur.

Om u als onze gast en al onze vrijwilligers te kunnen beschermen, willen we u vragen tijdens de Open Tuinendag rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Alvast dank voor uw medewerking!

CONCERT JOSE FERNANDEZ BARDESIO

zondag 7 november 2021 om 11.00 uur
zondag 7 november 2021 om 12.30 uur
Entree € 12,50

Concierto de Otoño
Najaar 2019 konden we van zijn virtuoze gitaarspel genieten in Theaters Tilburg.
We zagen hem bij Podium Witteman op TV, waar hij samen speelde met Fuse, het huisorkest van het programma.
José Fernández Bardesio reist sinds zijn debuut in 1984 de wereld over voor recitals en concerten. Hij won vele prestigieuze prijzen en is een graag geziene gast in de gerenommeerde internationale concertzalen.

We zijn er trots op dat hij vrienden heeft in Loon op Zand en graag ook eens in Het Witte Kasteel een concert wil komen geven. Hij heeft een mooi programma voor u samengesteld en nodigt u uit om te genieten van de herfstkleuren van het landgoed en van prachtige gitaarmuziek.