Evenementenagenda

Elke zondag is Het Koetshuis geopend.  Geniet van een heerlijk hapje of drankje op ons terras of in onze kasteeltuin.  Ook wordt er vaak live muziek gespeeld. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt u uw bezoek aan het landgoed compleet.

Evenementen 2020:
4 oktober – Pauwels wandeling
11 oktober – Concert Tango y Canciones
1 november – Pauwels wandeling
8 november – Concert Irish Blend
22 november – Open Toptrouwlocatie route
6 december – Pauwels wandeling

Evenementen 2021:
10 januari – Concert Pega Loca
28 februari – Concert Tarabende
21 maart – Concert José Fernández Bardesio
11 april – Concert Sebastian Enriques
16 mei – Concert Raak de Snaar
20 juni – Concert Leonardo Palacios en Radboud Post
11 juli – Concert Melocorde

MUZIEK OP HET TERRAS

Bijna elke zondag is er deze zomer in de middag LIVE muziek op het terras bij Het Koetshuis. De muzikanten laten aan de bezoekers op het terras graag hun passie voor muziek horen. Kijk voor de actuele agenda op onze cultuurpagina:

Agenda muziek op het terras

SPECIAALBIER OP HET TERRAS VAN HET KOETSHUIS
Geniet iedere zondag van de speciale bieren die we bij Het Koetshuis schenken!

CONCERT ‘MELI MELO’ – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.00 uur en om 12.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.

Meer informatie en reserveren

CONCERT  DUO IRISH BLEND
Zondag 8 november om 11.00 uur en om 12.30 uur

Albert Bull en Eric Hoop
Albert Bull en Eric Hoop zijn ervaren, self-made, muzikanten.
Albert maakte meer dan dertig jaar deel uit van de folkgroep Ogham en leerde daar de Schotse folkmuziek kennen. Vaak reisden ze naar Schotland, waar ze op festivals en in muziektheaters en concertzalen speelden, niet zelden samen met enthousiaste Schotse folkmuzikanten. In Nederland speelden ze samen met bekende bands zoals Bots, Orchestre Infernal en de Jan van Brusselband, maar ook met plaatselijke gezelschappen, waaronder harmonie-orkest Sophia’s en koor La Jeunesse.

Voor Eric is muziek maken een ‘way of life’, onmisbaar voor een prettig leven. Hij heeft ervaring in een heel scala genres zoals pop, symfonische rock, soul, maar het liefst speelt hij folkmuziek, Celtic folk om precies te zijn. Eric speelt ook bastuba en vermeldenswaardig is dat hij heeft gewerkt als Koperreparateur bij de firma Passier in Tilburg. Daar gaf hij ook rondleidingen in wat nu ‘museum Kessels Muziek Instrumenten Tilburg’ heet.

Irish Blend
Begin 2020 hebben Albert en Eric elkaar gevonden in de folkmuziek.
Als duo ‘Irish Blend’ spelen ze nog steeds verschillende genres, zoals jazz, blues en soul, maar de Celtic folk – vooral Iers en Schots – is en blijft de bindende factor.

Ze begeleiden zichzelf met gitaar, banjo (4 snarig Ierse stemming), mandoline, bouzouki en mondharmonica. Ze zingen en spelen vrolijke liederen, strijdliederen en kroegliederen in een gevarieerde mix van traditionals. Binnen de setting van Het Witte Kasteel kunnen natuurlijk ook de mooie rustige ballades over de liefde niet ontbreken.
Kom luisteren en genieten en laat u meeslepen met de muziek van Duo Irish Blend!

Onze muzikanten geven deze dag twee concerten en dus zijn er twee mogelijkheden om naar het concert te komen!

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.

Meer informatie en reserveren

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2020:
zondag 22 november

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2020:

1 maart
5 april
3 mei
7 juni
5 juli
2 augustus
6 september
4 oktober
1 november
6 december

Het Noorderbos
Bos en Duin (met de fiets)
Het Loonse Land
Zandleij / Zandkantseleij
Het Loonse Land
Huis ter Heide, noord
De Brand (met de fiets)
Kraanven / Duijksehoef
Kaatsheuvelse IJsbaan (met de fiets)
Huis Ter Heide, zuid

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

YOGA OP ZONDAG
10.45 uur – 11.45 uur

In de zomermaanden, van mei tot september, geeft Wim van de Laar yogalessen in samenwerking met het Witte Kasteel. Deze lessen vinden plaats op zondagochtend in de weelderige tuin van het kasteel. Een heerlijk en weldadig begin van de dag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht, in het gras onder de oude bomen.

De les is van 10.45 uur tot 11.45 uur en kost € 10,00 (met thee toe).

Meld je aan bij Wim van de Laar door een mail te sturen naar info@yogawimvandelaar.nl. Zie ook www.yogawimvandelaar.nl.

Op deze zondagen vinden de yogalessen plaats:
7 en 21 juni 2020
12 en 26 juli 2020
16 en 30 augustus 2020
13 september 2020

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – nader te bepalen
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen route Midden Brabant organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.
Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op veel bezoekers te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boutkan via marga.boutkan@home.nl.