EVENEMENTEN AGENDA

Elke zondag is ons cafe Het Koetshuis geopend vanaf 11.00 uur voor een lekker stukje gebak, lunch of borrel. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt uw bezoek aan het landgoed compleet.

ELKE ZONDAG SPECIAL ITEM
OP HET TERRAS HET KOETSHUIS

Geniet  van de speciale bieren die we iedere zondag bij Het Koetshuis schenken.

ZONDAG 17 NOVEMBER 2019 – INTOCHT SINTERKLAAS –  12.30 uur vertrek

Op zondag 17 november 2019 komt Sinterklaas weer aan, tijdens de intocht in Loon op Zand. Na het succes van vorig jaar trekt de Sint met zijn pieten dit jaar weer door de straten van Loon op Zand. Sta je langs de route en is Sinterklaas voorbij geweest, sluit dan achter de stoet aan en loop met ons mee richting het weteringplein waar de burgemeester ons op zal wachten en verwelkomen. Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim maar het beloofd een onvergetelijk feest te worden.

Voor meer informatie kunt u de speciale Sinterklaas website bezoeken.

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL – 10.15 uur vertrek

Pauwels Wandelingen 2019
3 november – IJsbaan/Roestelberg / per fiets
8 december – Land van Kleef/Kerkakker/Hoffmannekes en Suikerberg

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).
De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij bedachten dat het een goed idee zou zijn om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dat was voor Piet Broos en Carel Govaarts het sein om hierover te brainstormen en een wandelplan te ontwikkelen. Beiden heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak en een diversiteit aan wandelingen. “Wij wonen immers tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandlei en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”
Intussen zijn er wandelingen gepland tot en met december 2019. In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt ± 2 /2,5 uur zodat je ongeveer 10 km samen optrekt.
Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos; piet@hetwittekasteel.nl
Meelopen is geheel op eigen risico, goed stevig schroeisel is vereist. Aanmelden van te voren is niet nodig, meelopen is gratis. Verzamelen kan vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis. We starten op onderstaande data om stipt 10.15 uur bij Het Witte Kasteel. Graag tot ziens en veel wandelplezier.

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling “in te huren”. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling voor en met u te lopen en te voorzien van de natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, etc. Dit kan alleen op donderdagen en zondagen. Ook op donderdagen is er na afloop een drankje te nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,- voor een groep van maximaal 20 personen.

ZONDAG 20 OKTOBER en 8 DECEMBER 2019
2x CONCERT TANGO Y CANCIONES
11.00 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.

Van Buenos Aires tot Parijs, van Portugal tot Italië, over alle taalgrenzen heen is muziek in staat om mensen te raken en met elkaar te verbinden.

Tango y Canciones stelde rond deze thema’s, die voor eenieder herkenbaar zijn,
een nieuw, afwisselend en sfeervol programma samen met canciones, chansons en tango’s.

Meer info op www.facebook.com/TangoYCanciones

ZONDAG 24 NOVEMBER 2019  –  OPEN DAG TOPTROUWLOCATIE
11.00 tot 16.00 uur

De Open Toptrouwlocatie Route is dé open dag om jullie droomlocatie te vinden. Meer dan 250 trouwlocaties doen mee!

Landgoed Het Witte Kasteel doet ook mee en u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Het Witte Kasteel. Wij staan u graag te woord om u te informeren over alle mogelijkheden. Aanmelding is niet nodig.

ZONDAG 22 DECEMBER 2019  –  KERSTGROET
vanaf 15.00 uur