EVENEMENTEN AGENDA

Elke zondag is ons cafe Het Koetshuis geopend vanaf 11.00 uur voor een lekker stukje gebak, lunch of borrel. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt uw bezoek aan het landgoed compleet.

ALLE ZONDAGEN T/M AUG 2019
SPECIAL ITEM OP HET TERRAS HET KOETSHUIS

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL – 10.15 uur vertrek

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).
De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij bedachten dat het een goed idee zou zijn om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dat was voor Piet Broos en Carel Govaarts het sein om hierover te brainstormen en een wandelplan te ontwikkelen. Beiden heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak en een diversiteit aan wandelingen. “Wij wonen immers tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandlei en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”
Intussen zijn er wandelingen gepland tot en met december 2019. In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt ± 2 /2,5 uur zodat je ongeveer 10 km samen optrekt.
Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos; piet@hetwittekasteel.nl
Meelopen is geheel op eigen risico, goed stevig schroeisel is vereist. Aanmelden van te voren is niet nodig, meelopen is gratis. Verzamelen kan vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis. We starten op onderstaande data om stipt 10.15 uur bij Het Witte Kasteel. Graag tot ziens en veel wandelplezier.

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling “in te huren”. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling voor en met u te lopen en te voorzien van de natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, etc. Dit kan alleen op donderdagen en zondagen. Ook op donderdagen is er na afloop een drankje te nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,- voor een groep van maximaal 20 personen.

Pauwels Wandelingen 2019
3 februari – Bos en Duin / per fiets
10 maart – Noorderbos
7 april – De Brand/ per fiets
5 mei –  Huis ter Heide (Zuid)
2 juni – Zandley en Zandkantse Leij
1 september – Het Loonse Land en De Mast
6 oktober – Kraenven, Bernse Hoef en Duikse Hoef
3 november – IJsbaan/Roestelberg / per fiets
8 december – Land van Kleef/Kerkakker/Hoffmannekes en Suikerberg

ZONDAG YOGA IN DE TUIN OP LANDGOED HET WITTE KASTEEL

Samen met Wim van de Laar de zondagochtend begroeten in de kasteeltuin, op het gras in de fruitboomgaard. Een heerlijk en weldadig begin van de zondag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht. Met de belofte dat je de verdere dag opgeladen, open en fris tegemoet kunt treden. Je zult je al geïnspireerd en opgetild gaan voelen puur door op die prachtige plek te zijn. De poort is open om 10.30 uur en les start om 10.40 uur tot 11.50 uur en na afloop is er een kopje thee bij Het Koetshuis. Doorgang is natuurlijk afhankelijk van het weer, zaterdagmiddag voorafgaand krijgt u bericht of de les doorgaat.

De data: 16 en 23  juni, 11 en 25 augustus, 8 en 29 september.

Het lesgeld is € 10,00 per les inclusief  een kopje thee
Aanmelden: wimvandelaar@kpnmail.nl

Graag zelf een matje en handdoek meenemen.

LET OP: in verband met een evenement in het dorp op ZONDAG 30 JUNI 2019  doet Het Witte Kasteel niet mee aan de TOPTROUWLOCATIEROUTE.
Natuurlijk bent u altijd welkom om op afspraak onze locatie te komen bezichtigen, zie onze contactgegevens of contactformulier.

Activiteiten op landgoed Het Witte Kasteel tijdens het Kasteelfeest 28, 29, 30 juni
(georganiseerd door de Stichting 750 jaar Heerlijkheid Loon op Zand )

 

Vrijdag 28 juni
Op vrijdagochtend zijn de leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen uit onze gemeente te gast op het kasteelterrein. Zij worden zij groepsgewijs rondgeleid door vrijwilligers van Het Witte Kasteel. Op het kasteelterrein vinden diverse activiteiten plaats.

Zaterdag 29 juni
Om 14.00 uur gaat de poort van Het Witte Kasteel open, is Het Koetshuis geopend en komen diverse artiesten optreden op het kasteelterrein.

Om 20.00 uur start het jaarlijkse klapstoelenconcert van Koninklijke Sophia ‘s Vereeniging op de buitenplaats van Het Witte Kasteel. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur! Het Koetshuis is na afloop geopend.

Zondag 30 juni
Om 11.00 uur wordt de Heilige Mis opgedragen door pastoor Luijckx in de tuin van het kasteel bij Het Theehuis. Allen welkom! Het Koetshuis is daarna geopend en diverse artiesten komen optreden op het kasteelterrein. Aan het eind van de middag vertrekt Pauwels van Haastrecht te paard vanaf het kasteelterrein, op weg naar ’s Hertogenbosch.

Zie voor uitgebreidere informatie: www.750jaarloonopzand.nl.

ZONDAG 7 JULI – OPEN TUINEN MIDDEN BRABANT EN MARKT ‘NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN’

De tuinen van het landgoed maken onderdeel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant, een initiatief van particuliere tuineigenaren die hun tuinen openstellen voor publiek. Daar zijn we natuurlijk trots op en graag laten we dan ook de tuinen zien op de open dagen, zo ook op zondag 7 juli a.s.  Gifts of Nature organiseert tevens de markt Natuurlijk leven en genieten, met volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een natuurlijke manier van leven. Zo zullen er aanbieders aanwezig zijn van kruiden- en tuinplanten, honing, zaden, theeën, oliën, biologische en landelijke producten. En natuurlijk kunt u ook dan weer heerlijk genieten van een goed verzorgde lunch of een geurige kruidenthee op het zonovergoten terras van het dagcafé. Toegang is gratis.

Wilt u zelf deelnemen aan de markt en past uw aanbod in het thema, meld u dan als standhouder aan op info@giftsofnature.nl. De kosten voor een kraam bedragen € 35,00  exclusief btw.

Hoe dan ook, wij kijken uit naar uw komst op 7 juli a.s.!

ZONDAG 18 AUGUSTUS – OPEN TUINEN MIDDEN BRABANT

Deze zondag staan de tuinen van het kasteel extra in de belangstelling. Onze vrijwilligers geven u graag uitleg en een stukje beleving mee op deze Open Tuinen dagen.
Voor meer informatie en meerdere tuinen, zie www.tuinenmiddenbrabant.nl

Sinds september 2015 is Het Witte Kasteel in Loon op Zand begonnen aan een nieuwe start. Het kasteel is grondig gerestaureerd en bij het kasteel is het op landgoed door onze enthousiaste vrijwilligers een kruiden-, moes- en bloementuin aangelegd alsmede een rosarium en hoogstamfruitboomgaard.

De tuinen zijn normaal ook ieder zondag tijdens de openingstijden van het zondagcafe Het Koetshuis gratis te bezoeken, waarbij u tevens kunt genieten van een drankje en hapje in het zondagcafe.

ZONDAG 15 SEPTEMBER – OPEN MONUMENTENDAG

Nadere informatie volgt.

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2019  –  OPEN DAG TOPTROUWLOCATIE
11.00 tot 16.00 uur


Bent u op zoek naar een trouwlocatie…dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Het Witte Kasteel. Wij staan u graag te woord om u te informeren. Aanmelding is niet nodig.

ZONDAG 20 OKTOBER en 8 DECEMBER 2019
2x CONCERT TANGO Y CANCIONES
11.00 uur

Ons volledig nieuwe programma wordt een boeiend mengelmoes van muziek uit verschillende landen en talen met bijpassende verhalen en gedichten. 

Zoals u van ons gewend bent, worden de nummers passievol en met de nodige humor aan elkaar geregen.
Op dit moment zijn we volop aan het repeteren om er voor u weer een mooi en verrassend programma van te maken.

ZONDAG 24 NOVEMBER 2019  –  OPEN DAG TOPTROUWLOCATIE
11.00 tot 16.00 uur


Bent u op zoek naar een trouwlocatie…dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Het Witte Kasteel. Wij staan u graag te woord om u te informeren. Aanmelding is niet nodig.

ZONDAG 22 DECEMBER 2019  –  KERSTGROET
vanaf 15.00 uur