EVENEMENTEN AGENDA

Elke zondag is ons café Het Koetshuis geopend vanaf 11.00 uur voor een lekker stukje gebak, lunch of borrel. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt u uw bezoek aan het landgoed compleet.

ELKE ZONDAG SPECIAL ITEM
OP HET TERRAS HET KOETSHUIS

Geniet  van de speciale bieren die we iedere zondag bij Het Koetshuis schenken.

CARNAVAL – maandag 24 februari 2020
vanaf 14.30 uur

Maandag 24 februari is de optocht in Loon op Zand. Het Koetshuis is geopend en toegankelijk met een kaart. De kaarten zijn op alle zondagen vóór Carnaval gratis af te halen bij Het Koetshuis of bij Piet Broos en Peter Haens. Voor meer informatie; piet@hetwittekasteel.nl.

CONCERT ‘DE ONTMOETING’ – LEONARDO PALACIOS
zondag 1 maart om 11.30 uur

Leonardo Palacios neemt u mee op een muzikale reis door 5 eeuwen gitaarmuziek. Van de Italiaanse renaissancemuziek tot de Argentijnse tango. Van Spaanse dansen tot aan de Braziliaanse bossa nova. De culturele identiteit van Latijns Amerkika is ontstaan uit een samenvoeging van Europese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden. De ontmoeting tussen deze 3 rotsen, die de muziek van Latijns-Amerika gevormd hebben, staan in dit programma centraal.

Meer informatie & kaarten

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – zondag 5 juli 2020
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen route Midden Brabant op 5 juli organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.
Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op veel bezoekers te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boutkan via marga.boutkan@home.nl.

OPEN TUINEN ROUTE MIDDEN BRABANT – zondag 23 augustus 2020
van 11.00 tot 17.00 uur

Op het landgoed Het Witte Kasteel zijn verrassende tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard. Het Witte Kasteel doet op zondag 23 augustus mee met de laatste Open Tuinen route Midden Brabant van deze zomer. Er zijn dan nog volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de moestuin aangeboden.

U kunt om 12.00 uur of om 14.00 uur deelnemen aan een belevingswandeling door de tuinen, verzorgd door herborist Marga Boutkan. Hierbij is extra aandacht voor de door haar ontworpen kruidentuin en de veelzijdigheid van kruiden. Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Ook op deze zondag is Het Koetshuis gewoon geopend. Hier kunt u heerlijk genieten van diverse lunchgerechten, of een lekker hapje en een drankje.

STINZENDAG – zondag 22 maart en 5 april 2020
van 11.00 tot 17.00 uur

Voorjaarsbloeiers en genieten op Landgoed Het Witte Kasteel!
Al vele jaren staan op ons landgoed in de vroege lente diverse bol- en knolgewassen (stinzenplanten) en andere voorjaarsbloemen in bloei. Vanwege de grote belangstelling vorig jaar, organiseren wij dit jaar daarom opnieuw twee Stinzendagen, op 22 maart en 5 april. Zodat u ook kunt meegenieten van bosanemonen, hyacinten of bijvoorbeeld speenkruid. Tijdens rondwandelingen om 12.00 en 14.00 uur, vertelt de gids u er graag meer over.

Na afloop hebt u stinzenplanten van dichtbij kunnen bewonderen, weet u meer over welke er zijn, wat de geschiedenis van stinzenplanten is en waar u deze het beste in uw eigen tuin kunt planten. Bovendien hebt u kennis gemaakt met mooie voorjaarsbloeiers in de kasteeltuin. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig! Natuurlijk is tijdens de Stinzendagen Het Koetshuis ook geopend voor een hapje en een drankje.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boutkan via marga.boutkan@home.nl.

CONCERT – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.

Meer informatie & kaarten

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2020:
zaterdag 1 februari
zondag 19 april
zondag 28 juni
zondag 27 september
zondag 22 november

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

Land van Kleef/Kerkakker/Hoffmannekes en Suikerberg

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).
De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Inmiddels zijn de wandelingen voor 2020 al ingepland, zie data hieronder.

5 januari
2 februari

1 maart
5 april
3 mei
7 juni
6 september
4 oktober
1 november
6 december

Huis Ter Heide, noord
Historische wandeling in en rondom Loon op Zand, inclusief beklimming kerktoren
Het Noorderbos
Bos en Duin (met de fiets)
Het Loonse Land
Zandleij / Zandkantseleij
De Brand (met de fiets)
Kraanven / Duijksehoef
Kaatsheuvelse IJsbaan (met de fiets)
Huis Ter Heide, zuid

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.