Evenementenagenda

Evenementen 2021:
16 mei – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
30 mei – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
6 juni – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
20 juni – Concert Leonardo Palacios en Radboud van Geldre
20 juni – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
27 juni – Toptrouwlocatie route
4 juli – Markt Natuurlijk leven en genieten
4 juli – Open Tuinendag Midden-Brabant
11 juli – Concert Melocorde
11 juli – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
25 juli – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
25 juli – Concert Raak de Snaar
15 augustus – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
22 augustus – Open Tuinendag Midden-Brabant
25 augustus – A-meezing avond The Beatles
26 augustus – A-meezing avond The Beatles
29 augustus – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
12 september – Yoga in de Kasteeltuin door Wim van de Laar
26 september – Toptrouwlocatie route
10 oktober – Concert Duo Como
7 november – Concert José Fernández Bardesio 
21 november – Toptrouwlocatie route
22 december – Kerstconcert met Duo For a While 

Evenementen 2022:
10 april – Concert Tarabende

YOGA IN DE KASTEELTUIN – zondag 16 mei, 30 mei, 6 juni, 20 juni, 11 juli, 25 juli, 15 augustus, 29 augustus en 12 september

Deze zomermaanden een heerlijke yogales op zondagochtend in de kasteeltuin van Het Landgoed. De lessen worden verzorgd door Wim van van de Laar.

Begin de zondag in de heerlijke buitenlucht van de kasteeltuin. Met aandacht voor ademen, oefening en ontspanning. Je komt gegarandeerd tot rust, tussen de bomen op het gras en bent voor de rest van de dag heerlijk ontspannen en opgeladen.

De yogalessen vinden plaats in het afgeschermde deel van de kasteeltuin, in de boomgaard. Zo hebben voorbijgangers, wandelaars en fietsers geen zicht op de les.

De les begint om 10.15 uur en duurt tot 11.30 uur. Na afloop is er een kopje thee. De kosten zijn € 10,00 euro per les, inclusief een kopje thee. Er is genoeg ruimte voor iedereen om de huidige 1,5 meter regel in acht te nemen. Je wordt verzocht je eigen yogamatje en handdoek mee te nemen.

Omdat de lessen in de buitenlucht zijn, zijn deze afhankelijk van het weer. Mocht het weer het niet toelaten dan krijg je hierover op zaterdag bericht.

Aanmelden voor de yogalessen kan via info@yogawimvandelaar.nl.

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
zondag 27 juni 2021 van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2021:
zondag 27 juni
zondag 26 september
zondag 21 november

MUZIEK OP HET TERRAS

Bijna elke zondag in de zomer is er in de middag LIVE muziek op het terras bij Het Koetshuis. De muzikanten laten aan de bezoekers op het terras graag hun passie voor muziek horen. Kijk voor de actuele agenda op onze cultuurpagina:

Agenda muziek op het terras

SPECIAALBIER OP HET TERRAS VAN HET KOETSHUIS
Geniet iedere zondag van de speciale bieren die we bij Het Koetshuis schenken!

CONCERT LEONARDO PALACIOS EN RADBOUD VAN GELDRE

zondag 20 juni 2021 11:00 uur
zondag 20 juni 2021 12:30 uur
Entree € 12,50

Laat u tijdens dit concert verwennen door prachtige stukken uit de Romantiek, zoals werken van de Italiaanse viool virtuoos Paganini en Max Bruch. Maar ook zullen beide heren prachtige Miloga’s en Tango’s voor u ten gehore brengen van componisten uit Zuid-Amerika zoals o.a. Sebastian Piana en Astor Piazzolla.
Leonardo Palacios en Radboud van Geldre zijn beiden virtuoze muzikanten en collega docenten aan De VAK in Delft.

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – zondag 4 juli 2021
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen Midden-Brabant organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.

Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op u te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie of zelf deelnemen aan de markt? Neem dan contact op met Marga Boutkan via info@giftsofnature.nl.

Om u als onze gast en al onze vrijwilligers te kunnen beschermen, willen we u vragen tijdens de Open Tuinendag rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Alvast dank voor uw medewerking!

OPEN TUINENDAG MIDDEN-BRABANT – zondag 4 juli 2021
van 10.00 tot 17.00 uur

Op Landgoed Het Witte Kasteel zijn prachtige tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard. Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant en doet dan ook op zondag 4 juli a.s. mee met de eerste Open Tuinendag van deze zomer.

Er zijn volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of om foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de (moes-)tuin aangeboden. Vrijwilligers zijn in de tuinen aanwezig om u er met veel enthousiasme meer over te vertellen. Om 12.00 en 14.00 uur verzorgt herborist Marga Boutkan een rondleiding door de door haar ontworpen kruidentuin. U gaat ruiken, voelen en proeven, waarbij u de veelzijdigheid van kruiden ontdekt.

Tevens kunt u genieten van de markt Natuurlijk leven en genieten.

CONCERT MELOCORDE

zondag 11 juli 2021 11:00 uur
zondag 11 juli 2021 12:30 uur
Entree € 12,50

Melocorde speelt muziek uit alle streken en uit alle tijden. Strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden vormen de basis: de Griekse Turkse kemençe, de Zweedse nyckelharpa en de barokke violone.
Met een melodie als vertrekpunt, gezongen, gestreken, reizen we van oost naar west, van toen naar nu. En weer terug.
Op zoek naar sfeervolle eenvoud, naar muziek die is blijven bestaan.

CONCERT RAAK DE SNAAR

zondag 25 juli 2021 11:00 uur
zondag 25 juli 2021 12:30 uur
Entree € 12,50

Met hun zelfgeschreven liederen en persoonlijke verhalen, aangevuld met parels van het Nederlandstalige luisterlied, is een optreden van Raak de Snaar altijd een bijzondere beleving; een intiem moment tussen artiesten en publiek met ruimte voor ieder op zich en ruimte voor verbinding met elkaar.
De met veel liefde en aandacht geschreven liederen en verhalen zijn vaak ontroerend, soms grappig, maar altijd Raak. De combinatie gitaar, cello en meerstemmige zang zorgt voor het bezielde geluid waarmee Raak de Snaar haar naam recht doet.

A-MEEZING AVOND THE BEATLES

woensdag 25 augustus – 20:00 uur
Entree € 12,50

Een avond vol positieve energie met de liedjes van The Beatles die iedereen zo goed kent.
Lijkt het je leuk om hier bij te zijn, of om samen met de collega’s van je koor, met vrienden en vriendinnen of met je lief te komen genieten van de liedjes?
Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang met het reserveren van een of meerdere kaarten voor deze bijzondere avond met live muziek.

A-MEEZING AVOND THE BEATLES

woensdag 26 augustus – 20:00 uur
Entree € 12,50

Een avond vol positieve energie met de liedjes van The Beatles die iedereen zo goed kent.
Lijkt het je leuk om hier bij te zijn, of om samen met de collega’s van je koor, met vrienden en vriendinnen of met je lief te komen genieten van de liedjes?
Het aantal plaatsen is beperkt, wacht dus niet te lang met het reserveren van een of meerdere kaarten voor deze bijzondere avond met live muziek.

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

 

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2021:

6 juni
4 juli
1 augustus
5 september
3 oktober
7 november
12 december

Huis Ter Heide, zuid
Zandleij / Zandkantseleij
nog open
De Kaatsheuvelse IJsbaan
Plantloon
Het Noorderbos
Het Loonse Land

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

OPEN TUINENDAG MIDDEN-BRABANT – zondag 22 augustus 2021

Op Landgoed Het Witte Kasteel zijn prachtige tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard.
Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Open Tuinen Midden-Brabant en doet dan ook op zondag 22 augustus a.s. mee met de Open Tuinendag van deze zomer.

Er zijn volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of om foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de (moes-)tuin aangeboden.
Vrijwilligers zijn in de tuinen aanwezig om u er met veel enthousiasme meer over te vertellen.
De tuinen zijn open van 11.00 – 17.00 uur.

Om u als onze gast en al onze vrijwilligers te kunnen beschermen, willen we u vragen tijdens de Open Tuinendag rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Alvast dank voor uw medewerking!

CONCERT DUO COMO

zondag 10 oktober 2021 om 11:00 uur
zondag 10 oktober 2021 om 12.30 uur
Entree € 12,50

‘DOUCE JOIE’
Duo Como slaat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Een zoete, vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuidelijke ritmes.
In dit programma vertolken Sebastian en Emma op accordeon en gitaar niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen.
Deze twee muzikanten barsten van de passie voor muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de vreugde van warme zomeravonden en de liefde voor het spelen van muziek wil overbrengen op hun publiek.

CONCERT JOSE FERNANDEZ BARDESIO

zondag 7 november 2021 om 11.00 uur
zondag 7 november 2021 om 12.30 uur
Entree € 12,50

Concierto de Otoño
Najaar 2019 konden we van zijn virtuoze gitaarspel genieten in Theaters Tilburg.
We zagen hem bij Podium Witteman op TV, waar hij samen speelde met Fuse, het huisorkest van het programma.
José Fernández Bardesio reist sinds zijn debuut in 1984 de wereld over voor recitals en concerten. Hij won vele prestigieuze prijzen en is een graag geziene gast in de gerenommeerde internationale concertzalen.

We zijn er trots op dat hij vrienden heeft in Loon op Zand en graag ook eens in Het Witte Kasteel een concert wil komen geven. Hij heeft een mooi programma voor u samengesteld en nodigt u uit om te genieten van de herfstkleuren van het landgoed en van prachtige gitaarmuziek.

CONCERT DUO FOR A WHILE

woensdag 22 december 2021 om 19.30 uur
Woensdag 22 december 2021 om 21:00 uur
Entree € 12,50
Beide concerten zijn rolstoeltoegankelijk!

Duo for a While is een liedduo dat wordt gevormd door Hanna de Bruin, mezzosopraan, en Manon Berendschot, pianiste. Samen willen zij u ‘for a while’ een ontsnapping bieden aan het dagelijks leven door u mee te nemen naar een andere tijd en plaats. Hanna neemt de mensen mee met haar expressie en warme, volle klank. Manon ondersteunt of antwoordt op het verhaal in de pianobegeleiding. Komend concert staat in het teken van Franse componisten. Op het programma staan liederen en piano solostukken van o.a. Poulenc, Fauré en Chopin.

CONCERT TARABENDE
zondag 10 april 2022 om 11.00 uur
zondag 10 april 2022 om 12.30 uur
Entree € 12,50

EEN ONTMOETING TUSSEN KLEZMER EN ARGENTIJNSE MUZIEK
In dit concert van wereldmuziekgroep Tarabende ligt de focus op zowel klezmermuziek als Argentijnse muziek.
Klezmer is de muziek van een ooit rondreizend volk dat in de vorige eeuw op verschillende plekken in de wereld is gesetteld. Argentijnse muziek is de muziek van vooral Europese migranten die in diezelfde eeuw hun geluk kwamen zoeken in de nieuwe wereld.
Tarabende laat deze muziek klinken in hun oorspronkelijke stijl, maar ook in de stijl die zich ontwikkelde onder invloed van het nieuwe leefgebied. U zult zelfs ervaren hoe klezmer kan klinken als een Argentijnse tango…