EVENEMENTEN AGENDA

Elke zondag is ons cafe Het Koetshuis geopend vanaf 11.00 uur voor een lekker stukje gebak, lunch of borrel. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt uw bezoek aan het landgoed compleet.

ALLE ZONDAGEN T/M AUG 2019
SPECIAL ITEM OP HET TERRAS HET KOETSHUIS

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL – 10.15 uur vertrek

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).
De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij bedachten dat het een goed idee zou zijn om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dat was voor Piet Broos en Carel Govaarts het sein om hierover te brainstormen en een wandelplan te ontwikkelen. Beiden heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak en een diversiteit aan wandelingen. “Wij wonen immers tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandlei en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”
Intussen zijn er wandelingen gepland tot en met december 2019. In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt ± 2 /2,5 uur zodat je ongeveer 10 km samen optrekt.
Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos; piet@hetwittekasteel.nl
Meelopen is geheel op eigen risico, goed stevig schroeisel is vereist. Aanmelden van te voren is niet nodig, meelopen is gratis. Verzamelen kan vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis. We starten op onderstaande data om stipt 10.15 uur bij Het Witte Kasteel. Graag tot ziens en veel wandelplezier.

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling “in te huren”. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling voor en met u te lopen en te voorzien van de natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, etc. Dit kan alleen op donderdagen en zondagen. Ook op donderdagen is er na afloop een drankje te nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,- voor een groep van maximaal 20 personen.

Pauwels Wandelingen 2019
3 februari – Bos en Duin / per fiets
10 maart – Noorderbos
7 april – De Brand/ per fiets
5 mei –  Huis ter Heide (Zuid)
2 juni – Zandley en Zandkantse Leij
1 september – Het Loonse Land en De Mast
6 oktober – Kraenven, Bernse Hoef en Duikse Hoef
3 november – IJsbaan/Roestelberg / per fiets
8 december – Land van Kleef/Kerkakker/Hoffmannekes en Suikerberg

ZONDAG YOGA IN DE TUIN OP LANDGOED HET WITTE KASTEEL

Samen met Wim van de Laar de zondagochtend begroeten in de kasteeltuin, op het gras in de fruitboomgaard. Een heerlijk en weldadig begin van de zondag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht. Met de belofte dat je de verdere dag opgeladen, open en fris tegemoet kunt treden. Je zult je al geïnspireerd en opgetild gaan voelen puur door op die prachtige plek te zijn. De poort is open om 10.30 uur en les start om 10.40 uur tot 11.50 uur en na afloop is er een kopje thee bij Het Koetshuis. Doorgang is natuurlijk afhankelijk van het weer, zaterdagmiddag voorafgaand krijgt u bericht of de les doorgaat.

De data: 11 en 25 augustus, 8 en 29 september.

Het lesgeld is € 10,00 per les inclusief  een kopje thee
Aanmelden: wimvandelaar@kpnmail.nl

Graag zelf een matje en handdoek meenemen.

ZONDAG 7 JULI – OPEN TUINEN MIDDEN BRABANT EN MARKT ‘NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN’

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel tijdens de Open Tuinendag Midden-Brabant? U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met de rozen en bloemen, de geurige kruiden, gezonde groenten en de hoogstamfruitbomen. We laten u er graag van meegenieten op zondag 7 juli a.s., wanneer tevens voor de derde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! plaats vindt op het landgoed.

Kasteelmarkt Natuurlijk leven en genieten!
Te midden van de prachtige ambiance van het kasteel en de tuinen presenteren diverse kraamhouders zich met een zorgvuldig samengesteld en uiteenlopend assortiment, met volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven: van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, honing, woon- en tuinaccessoires, tuinboeken tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven veraangenamen. Op kleine schaal wordt tevens de dagoogst uit de kasteeltuin verkocht. Deze markt wordt u geheel gratis aangeboden.

Open Tuinconcert
En alsof dat nog niet genoeg is, vindt er ’s middags om 15.00 uur (en mogelijk tevens om 16.30 uur) een optreden van theaterkoor Muzemento plaats op de binnenplaats van het kasteel. Het Tilburgse koor bestaat al meer dan 60 jaar en zal op verfrissende wijze een mix brengen van hun repertoire. Ook dit concert is voor iedereen kosteloos bij te wonen.

ZONDAG 18 AUGUSTUS – OPEN TUINEN MIDDEN BRABANT

Deze zondag staan de tuinen van het kasteel extra in de belangstelling. Onze vrijwilligers geven u graag uitleg en een stukje beleving mee op deze Open Tuinen dagen.
Voor meer informatie en meerdere tuinen, zie www.tuinenmiddenbrabant.nl

Sinds september 2015 is Het Witte Kasteel in Loon op Zand begonnen aan een nieuwe start. Het kasteel is grondig gerestaureerd en bij het kasteel is het op landgoed door onze enthousiaste vrijwilligers een kruiden-, moes- en bloementuin aangelegd alsmede een rosarium en hoogstamfruitboomgaard.

De tuinen zijn normaal ook ieder zondag tijdens de openingstijden van het zondagcafe Het Koetshuis gratis te bezoeken, waarbij u tevens kunt genieten van een drankje en hapje in het zondagcafe.

ZONDAG 15 SEPTEMBER – OPEN MONUMENTENDAG

Nadere informatie volgt.

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2019  –  OPEN DAG TOPTROUWLOCATIE
11.00 tot 16.00 uur


Bent u op zoek naar een trouwlocatie…dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Het Witte Kasteel. Wij staan u graag te woord om u te informeren. Aanmelding is niet nodig.

ZONDAG 20 OKTOBER en 8 DECEMBER 2019
2x CONCERT TANGO Y CANCIONES
11.00 uur

Ons volledig nieuwe programma wordt een boeiend mengelmoes van muziek uit verschillende landen en talen met bijpassende verhalen en gedichten. 

Zoals u van ons gewend bent, worden de nummers passievol en met de nodige humor aan elkaar geregen.
Op dit moment zijn we volop aan het repeteren om er voor u weer een mooi en verrassend programma van te maken.

ZONDAG 24 NOVEMBER 2019  –  OPEN DAG TOPTROUWLOCATIE
11.00 tot 16.00 uur


Bent u op zoek naar een trouwlocatie…dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Het Witte Kasteel. Wij staan u graag te woord om u te informeren. Aanmelding is niet nodig.

ZONDAG 22 DECEMBER 2019  –  KERSTGROET
vanaf 15.00 uur