Evenementenagenda

Elke zondag is Het Koetshuis geopend.  Geniet van een heerlijk hapje of drankje op ons terras of in onze kasteeltuin.  Ook wordt er vaak live muziek gespeeld. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt u uw bezoek aan het landgoed compleet.

Evenementen 2020:
13 december – Concert Irish Blend

Evenementen 2021:
10 januari – Concert Pega Loca
24 januari – Japanse Theeceremonie
31 januari – Japanse Theeceremonie
7 februari – Japanse Theeceremonie
28 februari – Concert Tarabende
21 maart – Concert José Fernández Bardesio
11 april – Concert Duo Como
16 mei – Concert Raak de Snaar
20 juni – Concert Leonardo Palacios en Radboud Post
11 juli – Concert Melocorde

MUZIEK OP HET TERRAS

Bijna elke zondag is er deze zomer in de middag LIVE muziek op het terras bij Het Koetshuis. De muzikanten laten aan de bezoekers op het terras graag hun passie voor muziek horen. Kijk voor de actuele agenda op onze cultuurpagina:

Agenda muziek op het terras

SPECIAALBIER OP HET TERRAS VAN HET KOETSHUIS
Geniet iedere zondag van de speciale bieren die we bij Het Koetshuis schenken!

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2021:
zaterdag 30 januari
zondag 18 april
zondag 27 juni
zondag 26 september
zondag 21 november

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2020:

1 maart
5 april
3 mei
7 juni
5 juli
2 augustus
6 september
4 oktober

Het Noorderbos
Bos en Duin (met de fiets)
Het Loonse Land
Zandleij / Zandkantseleij
Het Loonse Land
Huis ter Heide, noord
De Brand (met de fiets)
Kraanven / Duijksehoef
Kaatsheuvelse IJsbaan (met de fiets)
Huis Ter Heide, zuid

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

JAPANSE THEECEREMONIE
24 januari 2021
31 januari 2021

7 februari 2021

Kunst Loon op Zand organiseert wederom samen met Het Witte Kasteel een Japanse Theeceremonie. Deze bijzondere ceremonie zal op traditionele Japanse wijze geleid worden door Germa Kerkhof en Kirsten Kerkhof. Leo Vlemmix zal als voorzitter van KLOZ uw gastheer voor deze dag zijn.

De kosten van deelname zijn € 15.-  Uw deelname is gegarandeerd als u een mail met uw keuzes van data en tijd stuurt naar leovlemmix@hotmail.com 
De inzendingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

U kunt kiezen uit de volgende data en tijden:

24 januari 2021 – 31 januari 2021 – 7 februari 2021

10.30-11.30 uur
11.30-12.30 uur
13.00-14.00 uur
14.00-15.00 uur 

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – nader te bepalen
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen route Midden Brabant organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.
Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op veel bezoekers te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boutkan via marga.boutkan@home.nl.