EVENEMENTEN AGENDA

Elke zondag is ons café Het Koetshuis geopend vanaf 11.00 uur voor een lekker stukje gebak, lunch of borrel. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt u uw bezoek aan het landgoed compleet.

ELKE ZONDAG SPECIAL ITEM
OP HET TERRAS HET KOETSHUIS

Geniet  van de speciale bieren die we iedere zondag bij Het Koetshuis schenken.

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL – 10.15 uur vertrek

Land van Kleef/Kerkakker/Hoffmannekes en Suikerberg

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).
De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Inmiddels zijn de wandelingen voor 2020 al ingepland, zie data hieronder. In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt zo’n 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

5 januari           Huis Ter Heide, noord
2 februari         Historische wandeling in en rondom Loon op Zand, inclusief beklimming kerktoren
1 maart             Het Noorderbos
5 april               Bos en Duin (met de fiets)
3 mei                 Het Loonse Land
7 juni                 Zandleij / Zandkantseleij
6 september     De Brand (met de fiets)
4 oktober          Kraanven / Duijksehoef
1 november      Kaatsheuvelse IJsbaan (met de fiets)
6 december      Huis Ter Heide, zuid

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

ZONDAG 15 DECEMBER 2019 – KERSTKLOKKENLOOP LOON OP ZAND
van 18.00 tot 21.00 uur

Aanstaande zondag is het weer zover: de tweejaarlijkse Kerstklokkenloop van Loon op Zand. Elke twee jaar komen er duizenden mensen naar Loon op Zand om de prachtige taferelen te zien en de Kerstklokkenloop zelf te ervaren.

De Kerstklokkenloop is inmiddels uitgegroeid tot een echte publiekstrekker in ons mooie dorp en ook Het Witte Kasteel doet hier graag aan mee.

ZONDAG 22 DECEMBER 2019 – KERSTONTMOETING
van 15.00 tot 22.00 uur

Op 22 december organiseert Het Witte Kasteel een kerstontmoeting tussen 15.00 en 22.00 uur. Er is van alles te doen en iedereen is van harte welkom.

Kom genieten van livemuziek onder het genot van warme dranken en een winterbarbecue. Ontdek ook de cocktailcar terwijl de kinderen pannenkoeken bakken of marshmallows maken bij het kampvuur. En… misschien komt de kerstman wel langs!

Hopelijk ben je er ook bij om samen in feestelijke wintersferen het einde van het jaar te vieren!

In samenwerking met Cookaholics, Verrassend Tilburg en meer, Brilliant-Bottles, live muziek van Yvonne Roth, Cocktailcar en Het Witte Kasteel.