EVENEMENTEN AGENDA

Wij zijn vanaf 1 juni 2020 weer open! In de maand juni openen wij de deuren van Het Koetshuis op zaterdag én zondag! Geniet van een heerlijk hapje of drankje op ons terras of in onze kasteeltuin. Met een wandelingetje door het rosarium en de moes- en kruidentuin maakt u uw bezoek aan het landgoed compleet.

SPECIAALBIER OP HET TERRAS VAN HET KOETSHUIS
Iedere zondag

Geniet iedere zondag van de speciale bieren die we bij Het Koetshuis schenken!

MARKT NATUURLIJK LEVEN EN GENIETEN – zondag 5 juli 2020
van 10.00 tot 17.00 uur

Komt u ook de zomer met ons vieren op landgoed Het Witte Kasteel? Tijdens de Open Tuinen route Midden Brabant op 5 juli organiseren wij voor de vierde keer de markt Natuurlijk leven en genieten! U zult aangenaam verrast worden door de kleurrijke tuinen met onze rozen en bloemen, geurige kruiden, gezonde groenten en hoogstamfruitbomen.
Te midden van de prachtige ambiance van het landgoed presenteren diverse kraamhouders zich met een uiteenlopend assortiment. Hierbij is volop aandacht voor alles wat bijdraagt aan een fijne en natuurlijke manier van leven. Van geurige kruiden en etherische oliën, zomerse planten, theeën, landelijke producten, woon- en tuinaccessoires tot persoonlijke verzorging en producten die het dagelijkse leven aangenamer maken. Ook wordt op kleine schaal de dag-oogst uit de kasteeltuin verkocht. De markt is gratis toegankelijk.

Natuurlijk is deze dag ook Het Koetshuis geopend. Hier kunt u genieten van gezonde lunchgerechten of kruidenthee, beiden met producten uit onze kasteeltuin, of een ander lekker hapje en een drankje.
We hopen dit jaar weer op veel bezoekers te kunnen rekenen, want het wordt opnieuw een dag om van te genieten!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marga Boutkan via marga.boutkan@home.nl.

CONCERT ‘ALL YOU NEED IS LOVE’ – MAESTRO & CO
zondag 16 augustus om 11.30 uur

Met het liedjesprogramma ‘All you need is love’ neemt Maestro & Co het publiek mee terug naar de jaren 60 en 70, de tijd waarin de Beatles zorgden voor vernieuwing in de muziek.

Met liedjes van Ramses Shaffy tot Toon Hermans, van Jacques Brel tot Wim Sonneveld, van Robert Long tot aan The Beatles. U gaat genieten van vrolijke en romantische liedjes, die afgewisseld worden met theaternummers en fijne instrumentale muziek.

En weet u ….. in de liefde kan het alle kanten op gaan, want mensen zijn grillige wezens !

Maestro & Co
Erik Pullens (gitaar) en Hans van Buul (accordeon) vormen samen het duo Maestro & Co
Erik Pullens is een conservatorium geschoolde gitarist/zanger en Hans van Buul een gepassioneerd accordeonist en verteller van kleine verhaaltjes tussendoor. Zij maken muziek die uitnodigt tot luisteren en meezingen.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen en studenten.

Kaarten kopen

OPEN TUINEN ROUTE MIDDEN BRABANT – zondag 23 augustus 2020
van 11.00 tot 17.00 uur

Op het landgoed Het Witte Kasteel zijn verrassende tuinen aangelegd: een rosarium, een moestuin, een bloementuin, een kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard. Het Witte Kasteel doet op zondag 23 augustus mee met de laatste Open Tuinen route Midden Brabant van deze zomer. Er zijn dan nog volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of foto’s van te nemen. Op kleine schaal wordt de oogst uit de moestuin aangeboden.

U kunt om 12.00 uur of om 14.00 uur deelnemen aan een belevingswandeling door de tuinen, verzorgd door herborist Marga Boutkan. Hierbij is extra aandacht voor de door haar ontworpen kruidentuin en de veelzijdigheid van kruiden. Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Ook op deze zondag is Het Koetshuis gewoon geopend. Hier kunt u heerlijk genieten van diverse lunchgerechten, of een lekker hapje en een drankje.

KUNSTMARKT LOON OP ZAND – zaterdag 19 en zondag 20 september 2020

KunstLoonOpZand (KLOZ) organiseert samen met “Het Witte Kasteel”  het tweejaarlijkse kunstevent “Zicht op Loon”.

Wat gaan we doen?
Op 19 en 20 september is er een expositie in de grote zaal van De Wetering voor amateur kunstenaars uit Loon op Zand en omgeving. De expositie wordt op zaterdagmiddag 19 september geopend door Frank van Wel, wethouder in Loon op Zand, en duurt t/m zondag 17.00 uur.

Op het Weteringplein, op de boslaan richting kasteel en op de  binnenplaats van Het Witte Kasteel komt een grote kunstmarkt met 2- en 3 dimensionale kunst, waaronder schilderwerk, tekeningen, aquarellen, sieraden, glaskunst,  Sculpturen, beelden, keramiek etc. Er zijn zowel plaatsen beschikbaar op het binnenterrein van het kasteel als op de lanen rondom het kasteel. Belangstellenden die op de markt willen staan, kunnen mailen naar kunstloonopzand@gmail.com voor meer informatie of het aanvragen van een inschrijfformulier.
Op 20 september tonen professionele kunstenaars uit de gemeente Loon op Zand hun werk in de gewelven van Het Witte Kasteel. Ook hier een grote variatie van schilderwerk, sculpturen, etsen, beeldhouwwerk etc.
In het kasteel vinden er ook meerdere exclusieve Japanse theeceremonies plaats. Dit wordt gebracht door Japanse gastvrouwen o.l.v. Germa van Gorp. De ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten hiervoor bedragen € 12,50. Voorinschrijving is mogelijk en nadere info volgt hierover.
Voor de kinderen organiseert de bibliotheek van Loon op Zand diverse voorleesmomenten in de tuinen van het kasteel.
Frans Oosterwaal, sneltekenaar en entertainer, komt ons gedurende de zondag vermaken en het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door o.a. muziekschool “De Heraut” uit Kaatsheuvel, en aangekleed door “De Bloemenkamer” uit Loon op Zand.
Op het terras van Het Koetshuis van het Witte Kasteel is het de hele dag heerlijk vertoeven met een drankje en een hapje.

U bent allen van harte welkom, de toegang is gratis ( m.u.v. de theeceremonie)

CONCERT ‘MELI MELO’ – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.

Meer informatie & kaarten

CONCERT ‘LATER IS NU’ – FRANK LAMM
zondag 8 november 2020 11.30 uur

‘Later is nu’
Vroeger, toen ik op de leeftijd van 11 jaar begon met gitaarlessen, was mijn droom om later goed te kunnen spelen. Hoe gaaf zou het zijn om net als mijn leraar ‘alles’ te kunnen spelen.

Dan bedoel ik dus de liedjes die een paar jaar verder op de weg lagen. Die hoorde ik dan voorbij komen bij leerlingen die al langer les hadden gehad. ‘Later zou ik dat ook willen kunnen’ en zo schuiven we onze wensen steeds verder naar later en vergeten soms het nu.

‘Nu was toen later’
Nu heb ik een programma met muziek van vroeger en nu samengesteld. Met alle werken heb ik iets speciaals. Denk bijvoorbeeld aan gitaristen Manuel Barrueco, Baltazar Benitez en aan componisten zoals J.S. Bach, F. Tarrega en A. Piazzolla die ik bewonder en waar ik inspiratie van heb gekregen.

Om alvast in de sfeer te komen van het concert klikt u op onderstaande link voor een videofilmpje;
Frank Lamm speelt hierin voor u ‘Vals Venezolano no 2 & 3’ van Antonio Lauro.

https://vimeo.com/196270664

Een kaartje voor dit concert kost € 12,50 voor volwassenen en € 8 euro voor studenten en kinderen tot en met 12 jaar.

Kaarten kopen

OPEN TOPTROUWLOCATIE ROUTE
van 11.00 tot 16.00 uur

Wij doen meerdere keren per jaar mee aan de Open Toptrouwlocatie Route. Tijdens zo’n dag kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen bij in het kasteel. U krijgt een rondleiding van één van onze medewerkers en zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden om uw huwelijk te vieren bij Het Witte Kasteel (vooraf aanmelden is niet nodig).

Met als afsluiting een wandeling over ons landgoed en een drankje bij Het Koetshuis, hebt u een complete indruk van de intieme en romantische sfeer van Het Witte Kasteel.

Onderstaande data zijn gepland voor 2020:
zondag 28 juni
zondag 27 september
zondag 22 november

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL
10.15 uur vertrek

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2020:

1 maart
5 april
3 mei
7 juni
5 juli
2 augustus
6 september
4 oktober
1 november
6 december

Het Noorderbos
Bos en Duin (met de fiets)
Het Loonse Land
Zandleij / Zandkantseleij
Het Loonse Land
Huis ter Heide, noord
De Brand (met de fiets)
Kraanven / Duijksehoef
Kaatsheuvelse IJsbaan (met de fiets)
Huis Ter Heide, zuid

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

YOGA OP ZONDAG
10.45 uur – 11.45 uur

In de zomermaanden, van mei tot september, geeft Wim van de Laar yogalessen in samenwerking met het Witte Kasteel. Deze lessen vinden plaats op zondagochtend in de weelderige tuin van het kasteel. Een heerlijk en weldadig begin van de dag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht, in het gras onder de oude bomen.

De les is van 10.45 uur tot 11.45 uur en kost € 10,00 (met thee toe).

Meld je aan bij Wim van de Laar door een mail te sturen naar info@yogawimvandelaar.nl. Zie ook www.yogawimandelaar.nl.

Op deze zondagen vinden de yogalessen plaats:
10 en 24 mei 2020
7 en 21 juni 2020
12 juli 2020
16 en 30 augustus 2020
13 september 2020