Concertagenda

Vanwege de opgelegde maatregelen tijdens de lockdown kunnen de geplande culturele activiteiten helaas niet plaatsvinden.
Deze periode duurt in ieder geval tot en met 9 februari 2021.
Wij hopen u na de lockdown weer te ontmoeten om samen met u
te genieten van de sfeer en de muziek!
Team Het Witte Kasteel

In 2021 staan er een aantal bijzondere en interessante concerten gepland.

De concerten kunnen voor u en uw gasten een verrassend begin zijn van een mooie dag in en rond Het Witte Kasteel.
Met aansluitend een wandeling in de kasteeltuin, een lunch of high tea op de binnenplaats bij Het Koetshuis, kunt u er een complete en bijzondere dag van maken.

Bekijk onze website eens voor de geplande concerten, een impressie van de kasteeltuin en de mogelijkheden van het zondagscafé.

De concerten vinden volgens de richtlijnen van het RIVM plaats.
Het maximaal aantal gasten per concert is 22 personen, de concerten die gehouden worden in de Salonkamer zijn rolstoeltoegankelijk.

Concerten 2021:
28 februari – Tarabende 
14 maart – Muzikaal Gebroed
21 maart – José Fernández Bardesio
31 maart – Duo For a While
11 april – Duo Como
16 mei – Raak de Snaar
20 juni – Leonardo Palacios en Radboud Post
11 juli – Melocorde

CONCERT TARABENDE
zondag 28 februari om 11.00 uur
zondag 28 februari om 12.30 uur
Entree € 12,50

EEN ONTMOETING TUSSEN KLEZMER EN ARGENTIJNSE MUZIEK
In dit concert van wereldmuziekgroep Tarabende ligt de focus op zowel klezmermuziek als Argentijnse muziek.
Klezmer is de muziek van een ooit rondreizend volk dat in de vorige eeuw op verschillende plekken in de wereld is gesetteld. Argentijnse muziek is de muziek van vooral Europese migranten die in diezelfde eeuw hun geluk kwamen zoeken in de nieuwe wereld.
Tarabende laat deze muziek klinken in hun oorspronkelijke stijl, maar ook in de stijl die zich ontwikkelde onder invloed van het nieuwe leefgebied. U zult zelfs ervaren hoe klezmer kan klinken als een Argentijnse tango…

TARABENDE
Wereldmuziekgroep Tarabende richt zich binnen het brede genre van wereldmuziek vooral op Europese en op Latijns-Amerikaanse muziek. Meestal is dat volksmuziek, zoals klezmer, balkan en tango, maar soms ook populaire muziek. Daarbij vinden ze het leuk om aan deze muziek een eigen draai te geven.

Tarabende bestaat uit Els (zang en tambura), Theo (zang), Frodo (gitaar), Margot (contrabas), Erik (accordeon) en Ineke (klarinet).

CONCERT MUZIKAAL GEBROED
zondag 14 maart om 13.30 uur
zondag 14 maart om 14.30 uur
zondag 14 maart om 15.30 uur
Entree € 6,00

Interactief muziektheater voor kinderen (4+)

De Tilburgse muziektheatermakers Anke van Esch, Fons Toonen en Berrie Kolmans zingen en spelen verrassende kleinkunstliedjes voor kinderen. Een interactieve muziektheatervoorstelling waarin kleine en grote mensen op zoek gaan naar geluk! 

Hoi!
Er is een probleem. Onze koffers zijn gestolen.
We wilden net op reis gaan. 
Op zoek naar geluk.
Want dat is heel wat waard. Zeggen ze.
Maar nu kunnen we niet weg. Kunnen jullie ons helpen?
Wij hopen van wel.

Groetjes Muzikaal Gebroed

p.s. alvast bedankt

CONCERT JOSE FERNANDEZ BARDESIO
zondag 21 maart om 11:00 uur
zondag 21 maart om 12:30 uur
Entree € 12,50

CONCIERTO DE PRIMAVERA / LENTECONCERT

Najaar 2019 konden we van zijn virtuoze gitaarspel genieten in Theaters Tilburg. We zagen hem bij Podium Witteman op TV, waar hij samen speelde met Fuse, het huisorkest van het programma.
José Fernández Bardesio reist sinds zijn debuut in 1984 de wereld over voor recitals en concerten. Hij won vele prestigieuze prijzen en is een graag geziene gast in de gerenommeerde internationale concertzalen.

We zijn er trots op dat hij vrienden heeft in Loon op Zand en graag ook eens in Het Witte Kasteel een concert wil komen geven. Hij heeft een heel mooi programma voor u gemaakt en nodigt u uit om samen met hem de lente in te luiden met prachtige gitaarmuziek.

CONCERT DUO FOR A WHILE
woensdag 31 maart om 19.30 uur
woensdag 31 maart om 21.00 uur
Entree € 12,50

Beide concerten zijn rolstoeltoegankelijk!

Duo for a While is een liedduo dat wordt gevormd door Hanna de Bruin, mezzosopraan, en Manon Berendschot, pianiste. Samen willen zij u ‘for a while’ een ontsnapping bieden aan het dagelijks leven door u mee te nemen naar een andere tijd en plaats. Hanna neemt de mensen mee met haar expressie en warme, volle klank. Manon ondersteunt of antwoordt op het verhaal in de pianobegeleiding. Komend concert staat in het teken van Franse componisten. Op het programma staan liederen en piano solostukken van o.a. Poulenc, Fauré en Chopin

CONCERT DUO COMO
zondag 11 april 2021 om 11:00 uur
zondag 11 april 2021 om 12.30 uur
Entree € 12,50

‘DOUCE JOIE’
Duo Como slaat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Een zoete, vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuidelijke ritmes.
In dit programma vertolken Sebastian en Emma op accordeon en gitaar niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen.
Deze twee muzikanten barsten van de passie voor muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de vreugde van warme zomeravonden en de liefde voor het spelen van muziek wil overbrengen op hun publiek.

DUO COMO
Duo Como, Sebastian en Emma, is een duo dat is ontstaan uit een hechte vriendschap die ontstond toen ze allebei begonnen aan hun eerste Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Al snel besloten ze samen een duo te vormen. Hun muzikale smaak treedt ver buiten de traditionele genres – ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritmes en zuidelijke invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.
De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het Italiaanse Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier in hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden.

Luisterfragment:
https://www.youtube.com/watch?v=Hg9bmT890Ls&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0QWj-EgF1gkiKF2GbxFFzxOq9jS7spVpYwXkNEZTGgTKnUN7y88QwHLfc