Culturele activiteiten

Stichting Het Witte Kasteel organiseert regelmatig en met veel plezier culturele activiteiten in en rond het kasteel en op het landgoed.

De activiteiten vinden doorgaans plaats op zondag, wanneer het landgoed open is voor publiek.
We kijken er naar uit om u te ontmoeten.

Graag tot ziens!
Team Het Witte Kasteel

2022

KINDERVOORSTELLINGEN 2022

 

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL

10.15 uur vertrek
deelname is gratis

 Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2022:

02-01:   Land van Kleef/Bosch en Duin (Ransuilen)
06-02:   De Mast
06-03:   Huis Ter Heide, zuid
03-04:   Plantloon (met de fiets)
01-05:   Heerlijk Pauwelspad (nieuw)
05-06:   Zandleij
03-07:   Kaatsheuvelse IJsbaan/Roestelberg (met de fiets)
07-08:   De Brand
02-10:   Het Loonse Land
06-11:   Huis Ter Heide, noord
11-12:    Noorderbos

JUNI

YOGA IN DE TUIN

In de zomermaanden – op zondagochtend – organiseert Wim van de Laar, net als vorig jaar, samen met Het Witte Kasteel in Loon op Zand yogalessen in de weelderige tuin van het kasteel.

Een heerlijk en weldadig begin van de zondag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht, op het gras onder de oude bomen. Met de belofte dat je de verdere dag opgeladen, open en fris tegemoet kunt treden.

Voor wie het terrein kent, we oefenen in het afgeschermde deel (de boomgaard), dus buiten het zicht van wandelaars en fietsers.

De les is van 10.30 tot 11.45 en na afloop is er een kopje thee. Kosten €10,00.

De lessen beginnen in mei. Wil je meedoen, mail dan naar wimvandelaar@kpnmail.nl, of bel 013-5367817 of 06-82131015. Graag zelf een matje en handdoek meenemen. Doorgang is natuurlijk wel afhankelijk van het weer. Op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de betreffende zondag krijg je bericht of de les laat doorgaat of niet.

Yogalessen in de tuin van het Witte Kasteel staan gepland op:

Mei                   15 en 29
Juni                   5 en 26
Juli                    10
Augustus         7 / 14 en 21
September      4 en 18

AUGUSTUS

THE YELLOW SUBMARINES
muziek op het terras

28 augustus 2022 – vanaf 15:30 uur

Op het terras van Het Koetshuis worden de gasten verwend met liedjes van de Beatles. Dat belooft een gezellige middag te worden. De live muziek wordt verzorgd door The Yellow Submarines. Reserveren is niet nodig, maar zorg ervoor dat je op tijd een goed plaatsje op het terras te pakken hebt.

The Yellow Submarines wordt gevormd door:
Stan Voogd – bas
Eric Mikkers – zang
Jeffrey Brust – gitaar/zang
Hans van Uden – drums
William Bax – trompet
Rob Smits – trombone
Koos Jansen – gitaar/piano

SEPTEMBER

SPECTACLES JAZZBAND
muziek op het terras

Zondag 4 september 2022 vanaf 15:30 uur

We vinden het fantastisch dat ook dit jaar de Spectacles Jazzband met hun muziek en de ontwapenende manier van spelen ons terras komt opluisteren.
De Spectacles Jazzband met als thuishaven Gorinchem is opgericht in 1992.
Zij zijn het huisorkest bij de Jazz Hall’72 te Gorinchem, één van de oudste jazzclubs in Nederland.
De Spectacles Jazzband heeft zich toegelegd op de oude- stijl New Orleans jazzmuziek.
De band heeft een goede naam verworven in het oude-stijl circuit. Daarom worden ze ook veel gevraagd bij jazz-festivals in binnen -en buitenland.

Neem gezellig plaats op ons terras en laat u verrassen door deze groep enthousiaste en zeer ervaren muzikanten!

OPENING PAUWELSPAD

04 september 2022 – 10.00 uur 
Toegang is gratis

Op zondag 4 september zullen wethouders Rik Grashoff en Louis Laros, van respectievelijk Tilburg en Loon op Zand, om 10.00 uur het Pauwelspad openen op landgoed Het Witte Kasteel. Meteen daarna kunnen belangstellenden met de nieuwe wandelroute kennismaken tijdens een rondwandeling van twee uur via Vijfhuizen en het Noorderbos. Tot slot (ca 12.15 uur) is er de mogelijkheid een hapje en drankje te nuttigen.

Het Pauwelspad is een burgerinitiatief: vijf mensen uit het gebied hebben hun initiatieven aan elkaar geknoopt en zijn aan de slag gegaan, onder de vlag van Stichting Nieuwe Warande en met inbreng van Wandelnet en Het Witte Kasteel. Het Pauwelspad is met veel plezier samen tot stand gebracht en we hopen dat er veel mensen van zullen genieten.


Foto: Jacques Bertens / Loonsfotowerk.nl

KASTEELLIEDJES VOOR KINDEREN
kindervoorstelling

zondag 11 september 2022  11:30 – 12:00 uur

Vandaag vieren we Open Monumentendag.
Maar wat is een monument? En,….hoe bewaar je oude spullen?
Janine vertelt hierover, ze zingt hierover en ze heeft hele mooie spullen, die prachtig op het kasteel passen.
Je komt Janine tegen op diverse plekjes van het landgoed én de liedjes zijn in de kelder. GEZELLIG!
Spel: Van Niks & Van Alles
Voor kinderen van 2,5 t/m 8 jaar met hun (groot)ouders.

Jeugdtheater van Niks & van Alles
Janine produceert al 22 jaar educatieve voorstellingen voor scholen, bibliotheken etc. onder de theaternaam: van Niks & van Alles, uit Oisterwijk.

OKTOBER

IRISH BLEND

02 oktober 2022 – vanaf 15.30 uur
entree gratis

Irish Blend is een duo bestaande uit Eric Hoop en Albert Bull. Ze spelen Iers, Schots en een beetje Bretons en vullen zang en gitaar aan met de banjo, bouzouki en mandoline. Beide muzikanten hebben veel ervaring in anderen bands.
Een genot om naar te luisteren!
Let op: muziek op het terras gaat alleen door bij goed weer.

JOIE DE VIVRE!
concert in het kasteel

zondag 9 oktober om 11:00 uur
Entree € 15,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Franse Chansons!
Samen brengen zij Franse chansons en zwierige musettes in de snit van de belle epoque, de culturele mode van honderd jaar terug-in-de-tijd. Toen chique, nu vooral nostalgisch en hartveroverend. Zo kenmerkt de muziek van Joie de Vivre zich.

Parijs
U waant zich tijdens dit concert even in hartje Parijs.
Laat u zich een uurtje verwennen met een cocktail van musette, chanson, valse, tango en bolero van Joie de Vivre.
Na afloop staat er gegarandeerd een glimlach op uw gezicht.

https://youtu.be/pUQeHVrSQ8U

Conchita Barbe – zang en performance
Herman David Bril – gipsy-gitaar
Michael Breukers – accordeon

RUUD HERMANS
concert in het kasteel

zondag 23 oktober om 14:00 uur – UITVERKOCHT!
Entree € 20,00 (gratis koffie/thee bij ontvangst)

Je kunt hem kennen van The Voice Senior en radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment en Country Time. Hij is een van de meest gewaardeerde countrysinger-songwriters in Nederland. Met zijn band The Tumbleweeds scoorde hij de hit ‘Somewhere Between’.

Ruud Hermans speelt samen met basgitarist Eric Coenen en violist/mandoline-speler Joost van Es. Het repertoire bestaat uit eigen liedjes en covers die er toe doen uit de periode 1945 – 2022 in een akoestische setting. De muziekstijl is American Music; een mix van Country, Americana, Bluegrass.

Ruud, geboren en getogen Tilburger van 24 december 1950, stond op 10-jarige leeftijd voor het eerst op het podium in het Patronaat in de Sacramentsparochie. Nu, 61 jaar verder, treedt hij nog altijd met veel passie en plezier op.

In 1975 stond Ruud op nummer 1 van de Nationale Hitparade als zanger van The Tumbleweeds uit Waalwijk met Somewhere Between, een sterk duet dat hij zong samen met Ine Masseurs.
Tussen 1979 en 2010 werkte Ruud als presentator, tekstschrijver en muziek-samensteller bij KRO Radio voor o.a Country Time, American Connection, Adres Onbekend en Theater van het Sentiment.

Tussen 2010 en 2020 speelde Ruud Hermans zo’n 150 succesvolle en drukbezochte huiskamerconcerten (HKC’s’) in zijn huiskamer aan de Veldhovenring in Tilburg.
Aan het einde van de serie huiskamerconcerten in 2019 deed Ruud mee aan The Voice Senior en werd hij door het publiek uitgeroepen tot winnaar.
In aansluiting daarop volgden enkele prachtige theaterconcerten totdat Corona ons land platlegde.

De mooie muziekmiddagen komen nu terug in Het Witte Kasteel in Loon op Zand.
De huiskamerconcerten vinden plaats in de Bovenkamer van Het Witte Kasteel in Loon op Zand (er is géén lift aanwezig).

Het huiskamerconcert
U bent welkom vanaf 13.30 uur en zal worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee.

De huiskamerconcerten bestaan uit twee sets:
Set 1: van 14.00 – 15.00 uur
Set 2: van 15.30 – 16.30 uur

Pauze: van 15.00 – 15.30 uur in de Benedenkamer, waar de consumpties voor eigen rekening van de bezoekers zijn.

Reserveren

RUUD HERMANS
concert in het kasteel

zondag 30 oktober om 14:00 uur – UITVERKOCHT!
Entree € 20,00 (gratis koffie/thee bij ontvangst)

Je kunt hem kennen van The Voice Senior en radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment en Country Time. Hij is een van de meest gewaardeerde countrysinger-songwriters in Nederland. Met zijn band The Tumbleweeds scoorde hij de hit ‘Somewhere Between’.

Ruud Hermans speelt samen met basgitarist Eric Coenen en violist/mandoline-speler Joost van Es. Het repertoire bestaat uit eigen liedjes en covers die er toe doen uit de periode 1945 – 2022 in een akoestische setting. De muziekstijl is American Music; een mix van Country, Americana, Bluegrass.

Ruud, geboren en getogen Tilburger van 24 december 1950, stond op 10-jarige leeftijd voor het eerst op het podium in het Patronaat in de Sacramentsparochie. Nu, 61 jaar verder, treedt hij nog altijd met veel passie en plezier op.

In 1975 stond Ruud op nummer 1 van de Nationale Hitparade als zanger van The Tumbleweeds uit Waalwijk met Somewhere Between, een sterk duet dat hij zong samen met Ine Masseurs.
Tussen 1979 en 2010 werkte Ruud als presentator, tekstschrijver en muziek-samensteller bij KRO Radio voor o.a Country Time, American Connection, Adres Onbekend en Theater van het Sentiment.

Tussen 2010 en 2020 speelde Ruud Hermans zo’n 150 succesvolle en drukbezochte huiskamerconcerten (HKC’s’) in zijn huiskamer aan de Veldhovenring in Tilburg.
Aan het einde van de serie huiskamerconcerten in 2019 deed Ruud mee aan The Voice Senior en werd hij door het publiek uitgeroepen tot winnaar.
In aansluiting daarop volgden enkele prachtige theaterconcerten totdat Corona ons land platlegde.

De mooie muziekmiddagen komen nu terug in Het Witte Kasteel in Loon op Zand.
De huiskamerconcerten vinden plaats in de Bovenkamer van Het Witte Kasteel in Loon op Zand (er is géén lift aanwezig).

Het huiskamerconcert
U bent welkom vanaf 13.30 uur en zal worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee.

De huiskamerconcerten bestaan uit twee sets:
Set 1: van 14.00 – 15.00 uur
Set 2: van 15.30 – 16.30 uur

Pauze: van 15.00 – 15.30 uur in de Benedenkamer, waar de consumpties voor eigen rekening van de bezoekers zijn.

Reserveren

RUUD HERMANS
concert in het kasteel

zondag 6 november om 14:00 uur – UITVERKOCHT!
Entree € 20,00 (gratis koffie/thee bij ontvangst)

Je kunt hem kennen van The Voice Senior en radioprogramma’s Het Theater van het Sentiment en Country Time. Hij is een van de meest gewaardeerde countrysinger-songwriters in Nederland. Met zijn band The Tumbleweeds scoorde hij de hit ‘Somewhere Between’.

Ruud Hermans speelt samen met basgitarist Eric Coenen en violist/mandoline-speler Joost van Es. Het repertoire bestaat uit eigen liedjes en covers die er toe doen uit de periode 1945 – 2022 in een akoestische setting. De muziekstijl is American Music; een mix van Country, Americana, Bluegrass.

Ruud, geboren en getogen Tilburger van 24 december 1950, stond op 10-jarige leeftijd voor het eerst op het podium in het Patronaat in de Sacramentsparochie. Nu, 61 jaar verder, treedt hij nog altijd met veel passie en plezier op.

In 1975 stond Ruud op nummer 1 van de Nationale Hitparade als zanger van The Tumbleweeds uit Waalwijk met Somewhere Between, een sterk duet dat hij zong samen met Ine Masseurs.
Tussen 1979 en 2010 werkte Ruud als presentator, tekstschrijver en muziek-samensteller bij KRO Radio voor o.a Country Time, American Connection, Adres Onbekend en Theater van het Sentiment.

Tussen 2010 en 2020 speelde Ruud Hermans zo’n 150 succesvolle en drukbezochte huiskamerconcerten (HKC’s’) in zijn huiskamer aan de Veldhovenring in Tilburg.
Aan het einde van de serie huiskamerconcerten in 2019 deed Ruud mee aan The Voice Senior en werd hij door het publiek uitgeroepen tot winnaar.
In aansluiting daarop volgden enkele prachtige theaterconcerten totdat Corona ons land platlegde.

De mooie muziekmiddagen komen nu terug in Het Witte Kasteel in Loon op Zand.
De huiskamerconcerten vinden plaats in de Bovenkamer van Het Witte Kasteel in Loon op Zand (er is géén lift aanwezig).

Het huiskamerconcert
U bent welkom vanaf 13.30 uur en zal worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee.

De huiskamerconcerten bestaan uit twee sets:
Set 1: van 14.00 – 15.00 uur
Set 2: van 15.30 – 16.30 uur

Pauze: van 15.00 – 15.30 uur in de Benedenkamer, waar de consumpties voor eigen rekening van de bezoekers zijn.

NOVEMBER

DECEMBER