Culturele activiteiten

Stichting Het Witte Kasteel organiseert regelmatig en met veel plezier culturele activiteiten in en rond het kasteel en op het landgoed.

De activiteiten vinden doorgaans plaats op zondag, wanneer het landgoed open is voor publiek.
We kijken er naar uit om u te ontmoeten.

Graag tot ziens!
Team Het Witte Kasteel

2023

PAUWELS WANDELINGEN VAN EN NAAR HET WITTE KASTEEL

10.15 uur vertrek
deelname is gratis

Wandelingen in het Landschapspark Pauwels, genoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383).

De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. Zij vonden het een goed idee om dit wandelen een soort van structurele vorm te geven. Dit was voor Piet Broos en Carel Govaarts een signaal om hierover te brainstormen en een wandelplan samen te stellen.
Beide heren kennen de omgeving van Loon op Zand als hun broekzak. “Wij wonen immers al jaren tussen prachtige bossen en natuurgebieden zoals onder andere De Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, De Brand, Zandleij en Plantloon, om maar enkele fraaie natuurgebieden te noemen.”

In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde hebt u dan ongeveer 10 kilometer gelopen.

Bij vragen kan contact opgenomen met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch. Graag tot ziens en wij wensen u veel wandelplezier!

Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen, en u te voorzien van alle natuur- en cultuur/historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op donderdag en op zondag. Ook op donderdag kunt u na afloop van de wandeling een een drankje nuttigen in Het Koetshuis, tot uiterlijk 17.00 u. De kosten van deze wandeling zijn slechts € 50,00 voor een groep van maximaal 25 personen.

Onderstaande wandelingen zijn gepland voor 2023:

08-01:   Huis Ter Heide, midden
05-02:   Land van Kleef/Bosch en Duin (Ransuilen)
05-03:   De Brand, noord (met de fiets naar benzinestation Verhoeven)
02-04:   De Zandleij
07-05:   Sponsorontbijtwandeling, Huis Ter Heide, noord
04-06:   Plantloon (met de fiets naar Galgenwiel Waalwijk)
03-09:   Het Loonse Land/De Mast
01-10:   Loonse en Drunense Duinen (met de fiets naar café Bosch en Duin)
05-11:   Sponsorerwtensoepwandeling met slipjacht
10-12:   Kraanven/Duikse Hoef

YOGA IN DE TUIN

Diverse zondagen – 10.30 tot 11.45 uur
Deelname € 11,00 p.p. (inclusief kopje thee na afloop)

Op zondagochtend organiseert Wim van de Laar yogalessen in de weelderige tuin van het kasteel. Een heerlijk en weldadig begin van de zondag: ademen, oefenen en ontspannen in de buitenlucht, op het gras onder de oude bomen. Met de belofte dat je de verdere dag opgeladen, open en fris tegemoet kunt treden.

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar wimvandelaar@kpnmail.nl

Op de volgende zondagen wordt er yoga in de tuin gegeven:
Zondag 1 oktober
Zondag 8 oktober

OKTOBER

DECEMBER

KERSTCONCERT IN HET KASTEEL 

zondag 10 december 2023 – programma nader te bepalen 

 

KERSTONTMOETING OP DE BINNENPLAATS

zondag 17 december 2023 – tijd volgt
deelname is gratis

Zoals ieder jaar vindt er ook dit jaar weer een kerstontmoeting plaats op de binnenplaats van landgoed Het Witte Kasteel. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er weer gezellig geproost worden op de naderende feestdagen. Dit alles natuurlijk rond de vuurschaal.