Concertagenda

Vanwege de opgelegde maatregelen tijdens de lockdown kunnen de geplande culturele activiteiten helaas niet plaatsvinden.
Deze periode duurt in ieder geval tot en met 28 april 2021.
Wij hopen u na de lockdown weer te ontmoeten om samen met u
te genieten van de sfeer en de muziek!
Team Het Witte Kasteel

In 2021 staat er een aantal bijzondere en interessante concerten gepland.

De concerten kunnen voor u en uw gasten een verrassend begin zijn van een mooie dag in en rond Het Witte Kasteel.
Met aansluitend een wandeling in de kasteeltuin, een lunch of high tea op de binnenplaats bij Het Koetshuis, kunt u er een complete en bijzondere dag van maken.

Bekijk onze website eens voor de geplande concerten, een impressie van de kasteeltuin en de mogelijkheden van het zondagscafé.

De concerten vinden volgens de richtlijnen van het RIVM plaats.

CONCERT RAAK DE SNAAR

zondag 16 mei 2021 11:00 uur uur
zondag 16 mei 2021 12:30 uur uur
Entree € 12,50

Met hun zelfgeschreven liederen en persoonlijke verhalen, aangevuld met parels van het Nederlandstalige luisterlied, is een optreden van Raak de Snaar altijd een bijzondere beleving; een intiem moment tussen artiesten en publiek met ruimte voor ieder op zich en ruimte voor verbinding met elkaar.

De met veel liefde en aandacht geschreven liederen en verhalen zijn vaak ontroerend, soms grappig, maar altijd Raak. De combinatie gitaar, cello en meerstemmige zang zorgt voor het bezielde geluid waarmee Raak de Snaar haar naam recht doet.

Geluidsfragmenthttps://soundcloud.com/joris-van-eijk/sets/raak-de-snaar

Enkele reacties: “gevoelige liedjes met prachtige teksten”, “wat een muzikaal feestje”, “professioneel, persoonlijk en humoristisch”, “KIPPENVEL!”.

Harold Adank – zang
Ivo Bles – cello
Joris van Eijk – gitaar & zang

CONCERT LEONARDO PALACIOS EN RADBOUD VAN GELDRE

zondag 20 juni 2021 11:00 uur uur
zondag 20 juni 2021 12:30 uur uur
Entree € 12,50

Romantische periode
Laat u tijdens dit concert verwennen door prachtige stukken uit de Romantiek, zoals werken van de Italiaanse viool virtuoos Paganini en Max Bruch. Maar ook zullen beide heren prachtige Miloga’s en Tango’s voor u ten gehore brengen van componisten uit Zuid-Amerika zoals o.a. Sebastiaan Piana Astor Piazzolla.
Leonardo Palacios en Radboud van Geldre zijn beiden virtuoze muzikanten en collega docenten aan De VAK in Delft.

Radboud van Geldre
Radboud van Geldre studeerde klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique Sion in Zwitserland. Na zijn klassieke studie specialiseerde hij zich ook in de Argentijnse tango bij Leo Vervelde, Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff, waarin hij laude afstudeerde. Zijn eerste soloconcert was op 10-jarige leeftijd in de grote Zaal van concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Als concertmeester en solist speelde hij onder andere bij Het Leids Kamerorkest, het orkest van Ardjoena Soerjadi en het Nieuw Transsylvanisch Symphonie Orkest. Hij werkte samen met Victor Libermann, Gordan Nicolić, Carel Kraaienhof, Wim Warman en Omar Mollo. Hij was de primarius van Orquesta Tipica OTRA, die een Latin Grammy nominatie kreeg voor hun cd met Omar Mollo, was de eerste violist van Quinteto Rotterdam en het Respighi Quartet, en won met Quinteto Arrastre de eerste prijs van het Double Ocho Concours.
Op dit moment reist hij de wereld rond als solist met verschillende orkesten en treedt hij op als duo met bandonéonist Kaspar Uljas. Hij is ook de violist van het nieuwe kwartet Beytelmann’s Groep van pianist en componist Gustavo Beytelmann, waar hij samenwerkt met de bandonéonist Victor Hugo Villena.
Als docent geeft hij, naast zijn privépraktijk, masterclasses op verschillende scholen en conservatoria in Europa. Als voorzitter van de Tango Art Academy International bundelde hij de krachten met Leo Vervelde en choreograaf Rogier Dasselaar om contemporaine te combineren met hedendaagse muziek met tango-invloeden.

Leonardo Palacios
De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). Als talentvolle jonge gitarist volgde hij masterclasses in Uruguay en Brazilië.
Na het winnen van een aantal concoursen, vertrok hij in1978 naar Spanje waar hij in Barcelona en Valencia diverse prijzen wist te behalen op prestigieuze internationale muziekconcoursen.
In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar hij in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde met zeer hoge cijfers.
Leonardo verzorgde met zijn virtuoze gitaarmuziek al concerten en masterclasses in Uruguay, Spanje, België, Nederland, Italië en Frankrijk. Thans is hij werkzaam als docent aan de Gitaarschool Rotterdam en in het Centrum voor de Kunsten- VAK- Delft.
Leonardo heeft diverse CD’s opgenomen. In 1991 ‘Barrios Confesion’ en in 2015 ‘Nostalgias’. Zijn nieuwste CD ‘Sentimental Melody’ is net verschenen.

CONCERT MELOCORDE

zondag 11 juli 2021 11:00 uur uur
zondag 11 juli 2021 12:30 uur uur
Entree € 12,50

Melocorde speelt muziek uit alle streken en uit alle tijden. Strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden vormen de basis: de Griekse Turkse kemençe, de Zweedse nyckelharpa en de barokke violone.
Met een melodie als vertrekpunt, gezongen, gestreken, reizen we van oost naar west, van toen naar nu. En weer terug.
Op zoek naar sfeervolle eenvoud, naar muziek die is blijven bestaan.

Muzikanten: Roland Van Abel, Marcel Grotens en Marcel Snijders 

https://melocorde.nl/

CONCERT DUO COMO

Update! Concert wordt verplaatst, datum volgt nog

zondag 10 oktober 2021 om 11:00 uur
zondag 10 oktober 2021 om 12.30 uur
Entree € 12,50

‘DOUCE JOIE’
Duo Como slaat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Een zoete, vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuidelijke ritmes.
In dit programma vertolken Sebastian en Emma op accordeon en gitaar niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen.
Deze twee muzikanten barsten van de passie voor muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de vreugde van warme zomeravonden en de liefde voor het spelen van muziek wil overbrengen op hun publiek.

DUO COMO
Duo Como, Sebastian en Emma, is een duo dat is ontstaan uit een hechte vriendschap die ontstond toen ze allebei begonnen aan hun eerste Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Al snel besloten ze samen een duo te vormen. Hun muzikale smaak treedt ver buiten de traditionele genres – ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritmes en zuidelijke invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.
De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het Italiaanse Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier in hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden.

Luisterfragment:
https://www.youtube.com/watch?v=Hg9bmT890Ls&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0QWj-EgF1gkiKF2GbxFFzxOq9jS7spVpYwXkNEZTGgTKnUN7y88QwHLfc

CONCERT JOSE FERNANDEZ BARDESIO

zondag 7 november om 11:00 uur
zondag 7 november om 12:30 uur
Entree € 12,50

Concierto de Otoño
Najaar 2019 konden we van zijn virtuoze gitaarspel genieten in Theaters Tilburg.
We zagen hem bij Podium Witteman op TV, waar hij samen speelde met Fuse, het huisorkest van het programma.
José Fernández Bardesio reist sinds zijn debuut in 1984 de wereld over voor recitals en concerten. Hij won vele prestigieuze prijzen en is een graag geziene gast in de gerenommeerde internationale concertzalen.

We zijn er trots op dat hij vrienden heeft in Loon op Zand en graag ook eens in Het Witte Kasteel een concert wil komen geven. Hij heeft een mooi programma voor u samengesteld en nodigt u uit om te genieten van de herfstkleuren van het landgoed en van prachtige gitaarmuziek.

CONCERT DUO FOR A WHILE

woensdag 22 december 2021 om 19.30 uur
woensdag 22  2021 december om 21.00 uur
Entree € 12,50

Beide concerten zijn rolstoeltoegankelijk!

Duo for a While is een liedduo dat wordt gevormd door Hanna de Bruin, mezzosopraan, en Manon Berendschot, pianiste. Samen willen zij u ‘for a while’ een ontsnapping bieden aan het dagelijks leven door u mee te nemen naar een andere tijd en plaats. Hanna neemt de mensen mee met haar expressie en warme, volle klank. Manon ondersteunt of antwoordt op het verhaal in de pianobegeleiding. Komend concert staat in het teken van Franse componisten. Op het programma staan liederen en piano solostukken van o.a. Poulenc, Fauré en Chopin

CONCERT TARABENDE
zondag 10 april 2022 om 11.00 uur
zondag 10 april 2022 om 12.30 uur
Entree € 12,50

EEN ONTMOETING TUSSEN KLEZMER EN ARGENTIJNSE MUZIEK
In dit concert van wereldmuziekgroep Tarabende ligt de focus op zowel klezmermuziek als Argentijnse muziek.
Klezmer is de muziek van een ooit rondreizend volk dat in de vorige eeuw op verschillende plekken in de wereld is gesetteld. Argentijnse muziek is de muziek van vooral Europese migranten die in diezelfde eeuw hun geluk kwamen zoeken in de nieuwe wereld.
Tarabende laat deze muziek klinken in hun oorspronkelijke stijl, maar ook in de stijl die zich ontwikkelde onder invloed van het nieuwe leefgebied. U zult zelfs ervaren hoe klezmer kan klinken als een Argentijnse tango…

TARABENDE
Wereldmuziekgroep Tarabende richt zich binnen het brede genre van wereldmuziek vooral op Europese en op Latijns-Amerikaanse muziek. Meestal is dat volksmuziek, zoals klezmer, balkan en tango, maar soms ook populaire muziek. Daarbij vinden ze het leuk om aan deze muziek een eigen draai te geven.

Tarabende bestaat uit Els (zang en tambura), Theo (zang), Frodo (gitaar), Margot (contrabas), Erik (accordeon) en Ineke (klarinet).

https://www.tarabende.nl/