Concertagenda

In seizoen 2020-2021 staan er een aantal bijzondere en interessante concerten op de zondagochtend gepland.

De concerten kunnen voor u en uw gasten een verrassend begin zijn van een mooie dag in en rond Het Witte Kasteel.
Met aansluitend een wandeling in de kasteeltuin, een lunch of high tea op de binnenplaats bij Het Koetshuis, kunt u er een complete en bijzondere dag van maken.

Bekijk onze website eens voor de geplande concerten, een impressie van de kasteeltuin en de mogelijkheden van het zondagscafé.

Concerten 2020:
16 augustus: Concert Maestro & Co
13 september – Glenn de Roo
11 oktober – Concert Tango y Canciones
8 november – Concert Irish Blend

Concerten 2021:
10 januari – Pega Loca
28 februari – Tarabende
21 maart – José Fernández Bardesio
11 april – Sebastian Enriques
16 mei – Raak de Snaar
20 juni – Leonardo Palacios en Radboud Post
11 juli – Melocorde

CONCERT ‘ALL YOU NEED IS LOVE’ – MAESTRO & CO
zondag 16 augustus om 11.00 uur en om 12.30 uur

Met het liedjesprogramma ‘All you need is love’ neemt Maestro & Co het publiek mee terug naar de jaren 60 en 70, de tijd waarin de Beatles zorgden voor vernieuwing in de muziek.

Met liedjes van Ramses Shaffy tot Toon Hermans, van Jacques Brel tot Wim Sonneveld, van Robert Long tot aan The Beatles. U gaat genieten van vrolijke en romantische liedjes, die afgewisseld worden met theaternummers en fijne instrumentale muziek.

En weet u ….. in de liefde kan het alle kanten op gaan, want mensen zijn grillige wezens !

Maestro & Co
Erik Pullens (gitaar) en Hans van Buul (accordeon) vormen samen het duo Maestro & Co
Erik Pullens is een conservatorium geschoolde gitarist/zanger en Hans van Buul een gepassioneerd accordeonist en verteller van kleine verhaaltjes tussendoor. Zij maken muziek die uitnodigt tot luisteren en meezingen.

Onze muzikanten geven deze dag twee concerten en dus zijn er twee mogelijkheden om naar het concert te komen!

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.

CONCERT ‘DEL PUEBLO’ – GLENN DE ROO
zondag 13 september om 11.00 uur en om 12.30 uur

‘Del Pueblo’
Glenn neemt u tijdens dit concert en CD presentatie graag mee naar de tijd van de romantische Spaanse muziek. Alles draait in die tijd om wat mensen voelen, om fantasie en de natuur.
De dansen en vaak eenvoudige maar mooie liedjes van het volk worden verweven tot klassieke composities, die gebracht worden tot in deftige huiskamers en salons.
Laat u meeslepen naar het Spanje van de 19e eeuw.
Ervaar dat Glenn met zijn virtuoze gitaarspel de romantiek van deze prachtige muziek op bijzondere wijze weet neer te zetten.

Glenn de Roo
Geboren in 1994. Studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en aan het Conservatorium Palma de Majorca. Glenn werd al vroeg aangetrokken door populaire muziek en kreeg op zijn 14e zijn eerste elektrische gitaar. Hij leerde daar zelf muziek mee maken en werd drie jaar nadien lid van een band die rock, blues en veel muziek uit de jaren 60 en 70 speelde.

Via internet zag hij de flamencogitarist Sabicas spelen en was meteen verkocht door de mystiek, de klank en de techniek van deze gitarist. Hij heeft toen besloten flamenco-les te nemen, werd daardoor enorm geboeid en gegrepen, studeerde hard om die zich eigen te maken. De stap naar de klassieke gitaar was niet groot en snel genomen en na een aantal jaren les ging hij naar het conservatorium.

De rode draad is steeds de fascinatie voor muziek. Het is ook niet verwonderlijk dat Glenn met deze achtergrond veel overeenkomsten ziet tussen populaire en klassieke muziek. Muziek komt voort uit mensen, uit het volk. Hij is ervan overtuigd dat ‘klassieke muziek’ dichter bij de hedendaagse mens staat dan we denken. Al helemaal de muziek van de gitaar, het instrument dat tot de dag van vandaag een geliefd volksinstrument is.

Voorbeelden van klassieke muziek die geïnspireerd is door het volk zijn de vele Spaanse dansen, arrangementen van volksliederen en denk bijvoorbeeld aan de Polonaises van Chopin.

Glenn’s fascinatie voor muziek is in de loop der tijd zeker niet minder geworden. Wel is zijn techniek op de gitaar naar een hoger niveau getild en is zijn spel erg doorvoeld en genuanceerd. Hij is een gitarist die zijn instrument volledig beheerst en ook alle mogelijkheden in zijn vertolkingen weet uit te buiten.

Tijdens het concert zal zijn nieuwe CD “Del Pueblo” gepresenteerd worden. U kunt nu ook thuis van deze prachtige muziek genieten. Alle werken worden gespeeld op gitaar ‘Marcelline’ van Luthier Geert van Opstal en de CD is opgenomen in de studio van Geert van Opstal in Loon op Zand.

Onze muzikant geeft deze dag twee concerten en dus zijn er twee mogelijkheden om naar het concert te komen!

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.

CONCERT ‘MELI MELO’ – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.00 uur en om 12.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.
Van Buenos Aires tot Parijs, van Portugal tot Italië, over alle taalgrenzen heen is muziek in staat om mensen te raken en met elkaar te verbinden.
Tango y Canciones stelde rond deze thema’s, die voor eenieder herkenbaar zijn, een nieuw, afwisselend en sfeervol programma samen met canciones, chansons en tango’s.

Tango y Canciones
Tango y Canciones is een muziekensemble dat bestaat uit Jo Brunenberg (accordeon), Koos Jansen (gitaar) en Anne-Marie Pullens (zang).
Deze ervaren muzikanten brengen Argentijnse tango’s, Franse chansons en musettes en Zuid-Amerikaanse folklore en canciones. Al hun nummers zijn voorzien van een eigen arrangement.

Ze kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen en de muzikale klik was er meteen. Hun eerste programma ‘Cinéma d’Amour’ uit 2015 had als rode draad verhalende en beeldende muziek die gebruikt is in films. Hun tweede programma ‘Parlez moi d’Amour’ uit 2017 had als rode draad de liefde in al zijn vormen.

Jo, Koos en Anne-Marie nemen u tijdens hun concerten met veel gevoel voor passie en drama mee op een muzikale reis. Soms met muziek die je recht in je ziel raakt, soms met veel gevoel voor humor of met de nodige drama. Zij treden op in binnen- en buitenland en geven regelmatig concerten in kleine kerken en theaters.
Hun nieuwe programma ‘Méli Mélo’ wat in het najaar van 2019 is uitgekomen, heeft als thema de kracht van muziek over alle taalgrenzen heen.

Onze muzikanten geven deze dag twee concerten en dus zijn er twee mogelijkheden om naar het concert te komen!

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.

CONCERT  DUO IRISH BLEND
Zondag 8 november om 11.00 uur en om 12.30 uur

Albert Bull en Eric Hoop
Albert Bull en Eric Hoop zijn ervaren, self-made, muzikanten.
Albert maakte meer dan dertig jaar deel uit van de folkgroep Ogham en leerde daar de Schotse folkmuziek kennen. Vaak reisden ze naar Schotland, waar ze op festivals en in muziektheaters en concertzalen speelden, niet zelden samen met enthousiaste Schotse folkmuzikanten. In Nederland speelden ze samen met bekende bands zoals Bots, Orchestre Infernal en de Jan van Brusselband, maar ook met plaatselijke gezelschappen, waaronder harmonie-orkest Sophia’s en koor La Jeunesse.

Voor Eric is muziek maken een ‘way of life’, onmisbaar voor een prettig leven. Hij heeft ervaring in een heel scala genres zoals pop, symfonische rock, soul, maar het liefst speelt hij folkmuziek, Celtic folk om precies te zijn. Eric speelt ook bastuba en vermeldenswaardig is dat hij heeft gewerkt als Koperreparateur bij de firma Passier in Tilburg. Daar gaf hij ook rondleidingen in wat nu ‘museum Kessels Muziek Instrumenten Tilburg’ heet.

Irish Blend
Begin 2020 hebben Albert en Eric elkaar gevonden in de folkmuziek.
Als duo ‘Irish Blend’ spelen ze nog steeds verschillende genres, zoals jazz, blues en soul, maar de Celtic folk – vooral Iers en Schots – is en blijft de bindende factor.
Ze begeleiden zichzelf met gitaar, banjo (4 snarig Ierse stemming), mandoline, bouzouki en mondharmonica.
Ze zingen en spelen vrolijke liederen, strijdliederen en kroegliederen in een gevarieerde mix van traditionals. Binnen de setting van Het Witte Kasteel kunnen natuurlijk ook de mooie rustige ballades over de liefde niet ontbreken.

Kom luisteren en genieten en laat u meeslepen met de muziek van Duo Irish Blend!
Onze muzikanten geven deze dag twee concerten en dus zijn er twee mogelijkheden om naar het concert te komen!

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen en studenten.