Concertagenda

Vanaf dit jaar komt er meer muziek op Het Witte Kasteel. In 2020 staan er een aantal bijzondere en interessante koffieconcerten op de zondagochtend gepland. U kunt dan denken aan een gitaarconcert, een meezingconcert met kerst, een kinderconcert, een concert met romantische klassieke muziek, een jazzconcert of een concert met Franse chansons.
De concerten vangen gewoonlijk aan om 11.30 uur en zullen steeds in het teken staan van een uurtje ‘Ontmoeten, verbinden en genieten’. De concerten kunnen voor u en uw gasten een verrassend begin zijn van een mooie dag in en rond Het Witte Kasteel. Met aansluitend een wandeling in de kasteeltuin, een lunch of high tea op de binnenplaats bij Het Koetshuis, kunt u er een complete en bijzondere dag van maken.
Bekijk onze website eens voor de geplande concerten, een impressie van de kasteeltuin en de mogelijkheden van het zondagscafé.

Concerten 2020:
16 augustus: Concert Maestro & Co
13 september – Glenn de Roo
11 oktober – Concert Tango y Canciones
8 november – Concert Frank Lamm
13 december – Noël de Paris! meezingen met Franse kerstliedjes

Concerten 2021:
10 januari – Pega Loca
28 februari – Tarabende
21 maart – José Fernández Bardesio
11 april – Sebastian Enriques
16 mei – Raak de Snaar
20 juni – Leonardo Palacios en Radboud Post
11 juli – Melocorde

CONCERT ‘ALL YOU NEED IS LOVE’ – MAESTRO & CO
zondag 16 augustus om 11.30 uur

Met het liedjesprogramma ‘All you need is love’ neemt Maestro & Co het publiek mee terug naar de jaren 60 en 70, de tijd waarin de Beatles zorgden voor vernieuwing in de muziek.

Met liedjes van Ramses Shaffy tot Toon Hermans, van Jacques Brel tot Wim Sonneveld, van Robert Long tot aan The Beatles. U gaat genieten van vrolijke en romantische liedjes, die afgewisseld worden met theaternummers en fijne instrumentale muziek.

En weet u ….. in de liefde kan het alle kanten op gaan, want mensen zijn grillige wezens !

Maestro & Co
Erik Pullens (gitaar) en Hans van Buul (accordeon) vormen samen het duo Maestro & Co
Erik Pullens is een conservatorium geschoolde gitarist/zanger en Hans van Buul een gepassioneerd accordeonist en verteller van kleine verhaaltjes tussendoor. Zij maken muziek die uitnodigt tot luisteren en meezingen.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen en studenten.

CONCERT ‘MELI MELO’ – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.
Van Buenos Aires tot Parijs, van Portugal tot Italië, over alle taalgrenzen heen is muziek in staat om mensen te raken en met elkaar te verbinden.
Tango y Canciones stelde rond deze thema’s, die voor eenieder herkenbaar zijn, een nieuw, afwisselend en sfeervol programma samen met canciones, chansons en tango’s.

Tango y Canciones
Tango y Canciones is een muziekensemble dat bestaat uit Jo Brunenberg (accordeon), Koos Jansen (gitaar) en Anne-Marie Pullens (zang).
Deze ervaren muzikanten brengen Argentijnse tango’s, Franse chansons en musettes en Zuid-Amerikaanse folklore en canciones. Al hun nummers zijn voorzien van een eigen arrangement.

Ze kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen en de muzikale klik was er meteen. Hun eerste programma ‘Cinéma d’Amour’ uit 2015 had als rode draad verhalende en beeldende muziek die gebruikt is in films. Hun tweede programma ‘Parlez moi d’Amour’ uit 2017 had als rode draad de liefde in al zijn vormen.

Jo, Koos en Anne-Marie nemen u tijdens hun concerten met veel gevoel voor passie en drama mee op een muzikale reis. Soms met muziek die je recht in je ziel raakt, soms met veel gevoel voor humor of met de nodige drama. Zij treden op in binnen- en buitenland en geven regelmatig concerten in kleine kerken en theaters.
Hun nieuwe programma ‘Méli Mélo’ wat in het najaar van 2019 is uitgekomen, heeft als thema de kracht van muziek over alle taalgrenzen heen.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen en studenten.

CONCERT ‘LATER IS NU’ – FRANK LAMM
zondag 8 november 2020 11.30 uur

‘Later is nu’
Vroeger, toen ik op de leeftijd van 11 jaar begon met gitaarlessen, was mijn droom om later goed te kunnen spelen. Hoe gaaf zou het zijn om net als mijn leraar ‘alles’ te kunnen spelen.

Dan bedoel ik dus de liedjes die een paar jaar verder op de weg lagen. Die hoorde ik dan voorbij komen bij leerlingen die al langer les hadden gehad. ‘Later zou ik dat ook willen kunnen’ en zo schuiven we onze wensen steeds verder naar later en vergeten soms het nu.

‘Nu was toen later’
Nu heb ik een programma met muziek van vroeger en nu samengesteld. Met alle werken heb ik iets speciaals. Denk bijvoorbeeld aan gitaristen Manuel Barrueco, Baltazar Benitez en aan componisten zoals J.S. Bach, F. Tarrega en A. Piazzolla die ik bewonder en waar ik inspiratie van heb gekregen.

Om alvast in de sfeer te komen van het concert klikt u op onderstaande link voor een videofilmpje;
Frank Lamm speelt hierin voor u ‘Vals Venezolano no 2 & 3’ van Antonio Lauro.

https://vimeo.com/196270664

Een kaartje voor dit concert kost € 12,50 voor volwassenen en € 8 euro voor studenten en kinderen tot en met 12 jaar.