CULTUUR AGENDA

Vanaf dit jaar komt er meer muziek op Het Witte Kasteel en zullen er meer concerten gaan plaatsvinden op de zondagochtend. Nadere informatie volgt.

Concerten:

1 maart – Leonardo Palacios
26 april – programma nog niet bekend
17 mei – programma nog niet bekend
14 juni – programma nog niet bekend
20 september – programma nog niet bekend
11 oktober – Tango y Canciones
13 december – programma nog niet bekend
10 januari 2021 – programma nog niet bekend

CONCERT ‘DE ONTMOETING’ – LEONARDO PALACIOS
zondag 1 maart om 11.30 uur

Leonardo Palacios neemt u mee op een muzikale reis door 5 eeuwen gitaarmuziek. Van de Italiaanse renaissancemuziek tot de Argentijnse tango. Van Spaanse dansen tot aan de Braziliaanse bossa nova. De culturele identiteit van Latijns Amerkika is ontstaan uit een samenvoeging van Europese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden. De ontmoeting tussen deze 3 rotsen, die de muziek van Latijns-Amerika gevormd hebben, staan in dit programma centraal.

De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). Als talentvolle jonge gitarist volgde hij masterclasses in Uruguay en Brazilië.
Na het winnen van een aantal concoursen, vertrok hij in 1978 naar Spanje waar hij in Barcelona en Valencia diverse prijzen wist te behalen op prestigieuze internationale muziekconcoursen.

In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te ‘s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar hij in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde met zeer hoge cijfers.

Leonardo verzorgde met zijn virtuose gitaarmuziek al concerten en masterclasses in Uruguay, Spanje, België, Nederland, Italië en Frankrijk. Thans is hij werkzaam als docent aan de Gitaarschool Rotterdam en in het Centrum voor de Kunsten- VAK- Delft. Leonardo heeft diverse CD’s opgenomen. In 1991 ‘Barrios Confesion’ en in 2015 ‘Nostalgias’ Zijn nieuwste CD ‘Sentimental Melody’ is net verschenen.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen en studenten (inclusief een kopje koffie/thee in de pauze).

CONCERT ‘MELI MELO’ – TANGO Y CANCIONES
zondag 11 oktober om 11.30 uur

Méli Mélo
Verliefdheid, vriendschap en levensvreugde maar ook liefdesverdriet of mooie herinneringen.
Een méli-mélo (mengelmoes) aan menselijke ervaringen en gevoelens die van alle tijden en alle landen zijn en tot prachtige liedteksten en muziek hebben geleid.
Van Buenos Aires tot Parijs, van Portugal tot Italië, over alle taalgrenzen heen is muziek in staat om mensen te raken en met elkaar te verbinden.
Tango y Canciones stelde rond deze thema’s, die voor eenieder herkenbaar zijn, een nieuw, afwisselend en sfeervol programma samen met canciones, chansons en tango’s.

Tango y Canciones is een muziekensemble dat bestaat uit Jo Brunenberg (accordeon), Koos Jansen (gitaar) en Anne-Marie Pullens (zang).
Deze ervaren muzikanten brengen Argentijnse tango’s, Franse chansons en musettes en Zuid-Amerikaanse folklore en canciones. Al hun nummers zijn voorzien van een eigen arrangement.

Ze kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen en de muzikale klik was er meteen. Hun eerste programma ‘Cinéma d’Amour’ uit 2015 had als rode draad verhalende en beeldende muziek die gebruikt is in films. Hun tweede programma ‘Parlez moi d’Amour’ uit 2017 had als rode draad de liefde in al zijn vormen.

Jo, Koos en Anne-Marie nemen u tijdens hun concerten met veel gevoel voor passie en drama mee op een muzikale reis. Soms met muziek die je recht in je ziel raakt, soms met veel gevoel voor humor of met de nodige drama. Zij treden op in binnen- en buitenland en geven regelmatig concerten in kleine kerken en theaters.
Hun nieuwe programma ‘Méli Mélo’ wat in het najaar van 2019 is uitgekomen, heeft als thema de kracht van muziek over alle taalgrenzen heen.

Kaarten kosten € 12,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen en studenten (inclusief een kopje koffie/thee in de pauze).