Rondleiding kasteel

Landgoed Het Witte Kasteel en de omgeving kent een unieke en rijke geschiedenis. Het verhaal achter Het Witte Kasteel vertellen wij graag. Daarom organiseren wij rondleidingen op vaste dagen en worden er ook rondleidingen op aanvraag gedaan. Er zijn twee verschillende rondleidingen: een rondleiding op landgoed Het Witte Kasteel en een Pauwels wandeling in de omgeving van Het Witte Kasteel.

Een rondleiding op landgoed Het Witte Kasteel (Het Witte Kasteel, inclusief de tuinen) 
Tijdens deze rondleiding vertelt onze gids u over de geschiedenis van het kasteel en de werkzaamheden die zijn verricht bij de renovatie. De duur van een rondleiding is ongeveer 1,5 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen, meerdere groepen tegelijk zijn mogelijk.
In het kasteel is geen lift aanwezig. Laat het ons even weten als er gasten zijn die geen trap kunnen lopen, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Rondleiding op zondag
Iedere zondag is het mogelijk om, vanaf 4 personen, op afspraak te worden rondgeleid door een gids. De rondleiding op zondag begint altijd om 11.00 uur. De kosten zijn € 10,00 per persoon inclusief een kop thee of koffie in Het Koetshuis na afloop van de rondleiding. Aanmelden kan door onderstaand contactformulier in te vullen. De sluiting van de inschrijving is wekelijks op woensdag om 12.00 uur voor de aansluitende zondag.
Wilt u na de rondleiding een lunch of een brunch? Alles is mogelijk!
Voor meer informatie en mogelijkheden vult u onderstaand contactformulier in.

Rondleiding op maandag tot en met zaterdag (alleen op aanvraag)
De kosten voor een rondleiding op maandag tot en met zaterdag zijn € 50,00 per gids. Per gids kunnen maximaal 16 personen mee. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.
De horeca is enkel op de zondagen geopend, waardoor wij geen koffie/thee/gebak e.d. kunnen serveren van maandag t/m zaterdag.
Voor meer informatie en mogelijkheden vult u onderstaand contactformulier in.
Let op: Als u een rondleiding boekt dan is dat altijd onder voorbehoud. Het kan zijn dat wij uw rondleiding moeten annuleren vanwege een aanvraag van een evenement. Dit kan tot 3 dagen tot voor de rondleiding. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Een Pauwels wandeling in de omgeving van Het Witte Kasteel
Wandelingen in het Landschapspark Pauwels zijn vernoemd naar ridder Pauwels van Haestrecht de opdrachtgever van de eerste bouwsels van Het Witte Kasteel (1383). De Pauwels wandelingen zijn ontstaan door enkele vrijwilligers van Het Witte Kasteel die samen graag de wandelschoenen aantrekken. In sommige gevallen wordt per fiets vertrokken vanuit het kasteel naar een startlocatie om het gebied van de Heerlijkheid Loon op Zand geheel te verkennen. De wandeling duurt 2 á 2,5 uur en aan het einde heeft u ongeveer 10 kilometer gelopen.

Pauwels wandeling op de eerste zondag van de maand
De wandelingen vinden op iedere eerste zondag van de maand plaats. Zie de agenda voor de geplande data: https://hetwittekasteel.nl/agenda/#pauwelswandelingen. Aanmelden voor de wandeling is niet nodig en deelname is gratis. Verzamelen is vanaf 10.00 uur in Het Koetshuis, waarna de wandeling start om stipt 10.15 uur. Na de wandeling is Het Koetshuis geopend voor een kopje koffie en/of een heerlijke lunch tot 17.00 uur. Bij vragen kan contact opgenomen worden met Piet Broos via piet@hetwittekasteel.nl. Meelopen is op eigen risico, stevig schoeisel is vereist.

Pauwels wandeling op maandag tot en met zondag (alleen op aanvraag)
Het is ook mogelijk om een Pauwelswandeling ‘in te huren’. De gidsen staan dan voor u klaar om een gezamenlijk uitgekozen wandeling met u te lopen en u te voorzien van alle culturele en historische informatie. Te denken valt aan een groep van familieleden, collega’s, vrienden, buurtgenoten, et cetera. Deze wandelingen zijn te reserveren op alle dagen.
De horeca is enkel op de zondagen geopend, waardoor wij geen koffie/thee/gebak e.d. kunnen serveren van maandag t/m zaterdag.
De kosten van deze wandeling zijn slechts € 25,00 voor een groep van maximaal 20 personen.
Voor meer informatie en mogelijkheden vult u onderstaand contactformulier in.


    Om u te bereiken, moeten wij uw gegevens tijdelijk opslaan. Vink het vakje hieronder aan als u hiermee akkoord gaat.

    Ik ga akkoord